O salată foarte sățioasă ”Favorită” – atât de aromată și apetisantă, încât nimeni nu-i va rezista!

Vă prezentăm rețeta unei salate delicioase cu carne. Aceasta va ocupa un loc de frunte nu numai la cina de familie, ci și la masa de sărbătoare. Datorită unei combinații perfect echilibrate de carne și legume, aperitivul este ușor, proaspăt și sățios. Dressing-ul cremos va oferi salatei o notă ușor picantă și textură plăcută. Salata poate fi servită atât în calitate de aperitiv, cât și în calitate de felul principal.

INGREDIENTE

-300 g file de porc

-200 g de cașcaval picant

-150 g de fasole păstăi congelate

-1 castravete

-1 ardei gras

-1/2 legătură de mărar

-50 g de unt

-sare

-piper negru măcinat

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

INGREDIENTE PENTRU DRESSING

-100 g de smântână 20%

-1 lingură de maioneză

-2 lingurițe de muștar

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

MOD DE PREPARARE 

1. Decongelați fasolea la temperatura camerei. Prăjiți-o într-o tigaie încinsă cu unt, la foc moderat, timp de aproximativ 5 minute (până va fi gata). Potriviți-o cu sare și piper negru măcinat. Amestecați. Luați-o de pe foc și lăsați-o să se răcească.

2. Spălați carnea. Frecați-o cu sare și piper negru măcinat, apoi puneți-o într-o pungă de copt.

3. Coaceți carnea în cuptorul preîncălzit până la temperatura de 170°C timp de aproximativ 80 de minute, până va fi gata. La dorință, carnea poate fi fiartă (însă datorită coacerii salata va fi mai gustoasă). Lăsați carnea să se răcească și tăiați-o pai.

4. Tăiați cașcavalul pai, de aceeași dimensiune precum carnea. Într-un bol, amestecați carnea cu cașcavalul și fasolea (la temperatura camerei).

5. Spălați castravetele. Tăiați-l pai de aceeași dimensiune precum carnea și adăugați-l în bol.

6. Spălați și curățați ardeiul gras. Îndepărtați cotorul cu semințe și tăiați-l pai. Adăugați-l în bolul cu celelalte ingrediente.

7. Spălați și uscați mărarul. Tocați-l mărunt și adăugați-l în bol.

8. Într-un vas mai mic, amestecați smântâna cu maioneza și muștarul. Cantitatea muștarului poate varia în funcție de propriile preferințe.

9. Turnați dressing-ul în bolul cu salată și amestecați.

10. Gustați salata. Dacă este nevoie, mai adăugați sare sau piper negru măcinat. Amestecați bine. Salata se servește imediat după preparare.

Echipa noastră vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

1