Salată cu castraveți și morcov în stil coreean – o gustare picantă și crocantă la borcan!

Vă recomandăm o rețetă de salată foarte gustoasă, aromată și picantă, care este ideală pentru perioada rece a anului și nu numai. Această salată este foarte bună, se prepară din castraveți ma mari și morcovi tăiați în fâșii lungi și subțiri, marinați în stil coreean.

Se pregătește foarte ușor și simplu, din ingrediente accesibile, însă gustul este fenomenal, foarte aromat și picant. Puteți servi această salată ca gustare la mesele festive sau la mesele obișnuite alături de bucatele de carne.

Ingrediente

-2.5 kg de castraveți mari (1.5 kg de castraveți tăiați în fâșii)

-2 morcovi mari (250 g de morcovi tăiați în fâșii)

-1 căpățână de usturoi

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

Ingrediente pentru marinadă

-125 ml de oțet de 9%

-¼ pahar de zahăr

-125 ml de ulei

-1 lingură cu vârf de sare sau după gust

-½ pachețel (15 g) de condimente pentru morcov coreean

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

Mod de preparare

1. Spălați bine castraveții și morcovii. Curățiți morcovii și usturoiul. Dați castraveții până la miezul cu semințe prin răzătoare multifuncțională sau prin aparat bilateral de curățat legume, astfel încât să obțineți fâșii subțiri și lungi. Radeți astfel și morcovul. Dați usturoiul prin răzătoare mică.

2. Combinați toate legumele, adăugați toate ingredientele pentru marinadă și amestecați bine. Acoperiți bolul cu folie alimentară și dați-l la frigider pentru o zi. Amestecați de 4-5 ori în timpul marinării.

3. Înainte de a așeza salata, amestecați-o din nou și puneți-o în borcane uscate și sterilizate (am folosit borcane de 0.5 l) și turnați marinada rămasă peste legume.

4. Sterilizați borcanele cu salată după modul comod pentru dvs. Eu fac astfel: acopăr borcanele cu capace (nu le închid și nu le rotesc capacele) și le pun în cuptorul rece, pornesc cuptorul la temperatura minimă și când se încălzește, măresc temperatura la 150 de grade și sterilizez timp de 15 minute. Apoi scot atent borcanele și le închid ermetic. Întorc borcanele cu fundul în sus și le învelesc cu o plapumă până se răcesc complet (de obicei stau o zi). Salata se păstrează la loc răcoros sau la frigider.

Notă: Dacă nu găsiți condimente pentru morcovi, atunci folosiți coriandru măcinat,piper negru, piper roșu și boia de ardei dulce!

Echipa Bucătarul.eu vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

1