Salată cu dovlecei prăjiți și roșii – o rețetă nemaiîntâlnită!

Vă prezentăm o rețetă de salată delicioasă cu dovlecei și roșii. Rețeta de mai jos vine să dovedească faptul că cu un ingredient atât de banal și simplu, cum este dovlecelul, se pot prepara feluri de mâncare uimitor de delicioase și aspectuoase. Obțineți o salată de primăvară sănătoasă și sățioasă, ce cu siguranță va rămâne în topul preferințelor tuturor membrilor familiei.

INGREDIENTE

-2 dovlecei tineri

-3 roșii

-3 ouă fierte

-1 cățel de usturoi

-1 legătură de ceapă verde

-1 legătură de pătrunjel

-150 g de maioneză (sau smântână+muștar)

-sare

-piper negru măcinat

-ulei vegetal rafinat

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

MOD DE PREPARARE

1. Spălați dovleceii și tăiați-i capetele. Tăiați dovleceii rondele cu grosimea de 0.5 cm. Folosiți dovlecei tineri, de mărime medie, cu coaja subțire și netedă. De regulă, aceștia sunt cei mai dulci și suculenți. Dacă dovlecelul este copt prea tare, decojiți-l și îndepărtați semințele (cel mai bine să nu folosiți astfel de dovlecei pentru salată).

Imagini pentru DOVLECEI RONDELE

2. Aranjați dovleceii tăiați într-un bol. Amestecați-i cu 0.5 linguriță de sare și lăsați-i să stea timp de 5-10 minute. Scurgeți sucul.

3. Prăjiți dovleceii într-o tigaie cu ulei încins, pe ambele părți, până se rumenesc. Aranjați rondelele pe un prosop de bucătărie, astfel încât acesta să absoarbă uleiul în exces.

4. Aranjați dovleceii prăjiți într-un bol mai adânc. Dacă rondelele sunt prea mari, le puteți tăia în jumătate sau în patru părți.

Imagini pentru DOVLECEI PRAJITI

5. Spălați roșiile. Tăiați-le felii și adăugați-le în bolul cu dovlecei. Dacă veți prepara această salată pe timp de vară, puteți experimenta, prin adăugarea a diverse feluri de roșii.

Imagini pentru ROSII TAIATE FELII

6. Fierbeți ouăle timp de 10 minute. Curățați-le și tăiați-le felii. La dorință, puteți înlocui ouăle de pui cu cele de prepeliță. Veți avea nevoie de aproximativ 9-10 ouă. Pregătiți salata de fiecare dată cu alt tip de ouă și astfel vă veți îmbogăți hrana cu proteine de origine animală.

Imagini pentru OUA FIERTE

7. Spălați ceapa verde și aranjați-o pe un prosop de bucătărie, astfel încât acesta să absoarbă excesul de apă. Tocați ceapa.

8. Spălați pătrunjelul și aranjați-l pe un prosop de bucătărie, astfel încât acesta să absoarbă excesul de apă. Tocați-l mărunt.

9. Tocați mărunt usturoiul și adăugați-l în bolul cu celelalte ingrediente.

10. Adăugați în bol maioneza (sau smântâna). La dorință, presărați cu sare și piper negru măcinat și amestecați.

11. Serviți salata imediat după preparare. Nu o dați la frigider.

Notă: Conținutul caloric al salatei poate fi reglat cu ajutorul nivelului de grăsime a smântânii sau a maionezei. Dacă veți adăuga smântâna de 15% veți obține o salată cu un conținut caloric redus. Dovleceii perfecți pentru această salată sunt cei ce se coc la început de vară.

Echipa noastră vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

1