Salată cu pui, ciuperci și castraveți – un aperitiv demn de masa de sărbătoare!

Astăzi, drag amator ale bucatelor delicioase, vă prezentăm o rețetă grozavă de salată fantastică cu pui și ciuperci. Această salată poate fi pregătită cu încredere – va înlocui cu succes salata Olivier. Gustarea este sățioasă și cel mai important, foarte, foarte gustoasă! Numaidecât pregătiți această salată de Revelion și nu veți regreta! Rețeta este foarte simplă, aperitivul se prepară foarte ușor, chiar fără bătăi de cap. Pregătiți, testați și uimiți oaspeții dragi cu delicii fantastice, preparate din cele mai banale ingrediente.

INGREDIENTE  

– 300 g piept de pui

– 200 g de ciuperci champignon

– 200 g castraveți murați

– 100 g de prune uscate

– 1 ceapă

– maioneză după gust

– ulei vegetal

– sare după gust

– piper negru după gust

– mărar la dorință

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor  

MOD DE PREPARARE  

1. Fierbeți pieptul de pui într-o cratiță cu apă până este gata. Lăsați carnea să se răcească. Tăiați pieptul de pui cuburi și puneți-l într-un bol.

2. Puneți prunele uscate într-un bol mic și opăriți-le cu apă clocotită. Lăsați prunele puțin să se înmoaie, apoi zvântați-le și tăiați-le cuburi mici.

3. Curățați ceapa și tăiați-o jumătăți de rondele.

4. Curățați ciupercile, spălați-le și zvântați-le, folosind prosopul de hârtie. Tăiați ciupercile cuburi mici.

5. Prăjiți ceapa într-o tigaie încinsă cu ulei vegetal, până se va rumeni ușor, apoi adăugați ciupercile. Prăjiți ingredientele până sunt gata. Tapetați o farfurie cu prosop de hârtie și puneți în aceasta legumele prăjite, ca să înlăturați excesul de ulei. Lăsați legumele să se răcească, apoi puneți-le într-un bol.

6. Îndepărtați capetele castraveților murați și tăiați-i cuburi mici. Adăugați castraveții în bolul cu legumele prăjite.

7. Adăugați prunele uscate și maioneza. Potriviți salata cu sare și piper negru măcinat după gust. Amestecați deliciul și puneți-l într-o farfurie de servit. La dorință, decorați cu fire de mărar. Serviți gustarea apetisantă alături de prietenii și familia dragă cu mare plăcere.

Echipa Bucătarul.eu vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

1