Salată cu vinete și ardei pentru iarnă – mult mai simplă decât pare!

Vă prezentăm o rețetă de salată delicioasă cu vinete și ardei. Obțineți o salată deosebit de aromată, cu gust intens. Salata este perfectă pentru a fi servită cu felurile de mâncare calde atât la cina de familie, cât și la masa de sărbătoare. Aperitivul este numai bun pentru felurile cu carne sau cu pește. Surprindeți-vă oaspeții cu un aperitiv deosebit și laudele nu vor întârzia să apară.

INGREDIENTE

– 500 g de ceapă

– 1 kg de vinete

– 2 kg de roșii

– 1 lingură de sare

– 200 ml ulei de floarea soarelui rafinat

– 500 g de morcovi

– 1 kg de ardei grași

– 1 lingură de zahăpr

– 100 ml de oțet

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

MOD DE PREPARARE

1. Tăiați ceapa și ardeii grași jumătăți de rondele. Curățați și tăiați morcovul rondele. Spălați și tăiați vinetele felii mari. Spălați roșiile și tăiați-le în 4 părți.

2. Aranjați la fundul unei cratițe emailate (sau a unui ceaun) toate legumele, cu excepția roșiilor. Turnați în cratiță uleiul, sarea și zahărul. Amestecați bine. Deasupra aranjați roșiile. Acoperiți cratița cu un capac și fierbeți legumele la foc mic, timp de 45 de minute. Amestecați periodic.

3. Adăugați în cratiță oțetul și amestecați. Lăsați legumele pe foc pentru încă 2 minute. Turnați legumele fierbinți în borcane sterilizarte și închideți-le cu capace. Acoperiți borcanele cu o plapumă caldă și lăsați-le să se răcească.

Notă: Nu este nevoie să adăugați apă în cratiță. La prepararea salatei se folosește oțet de 6%. Dacă doriți un gust mai intens, puteți folosi oțet de 9%. Dacă folosiți vinete noi, nu este nevoie să le sărați ca acestea să lase suc.

Echipa noastră vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

1