Salată de castraveți pentru iarnă – numai bună cu o friptură de porc, miel sau vită!

Această salată de castraveți marinați va fi apreciată de toți amatorii gustărilor crocante din legume și mai ales de cei care preferă murăturile. Salata este foarte răcoritoare și vă permite oricând să vă bucurați de gustul și aroma castraveților, chiar și iarna! Din doar câteva ingrediente, veți reuși să preparați o gustare perfectă, care va completa armonios bucatele din carne sau cele de post. Apropo, salata nu are nevoie de fierbere, ceea ce ușurează destul de mult munca gospodinei!

INGREDIENTE

– 3 kg de castraveți

– 250 g de ceapă

– 1 lingură de zahăr

– 100 g de sare

– 150 ml de oțet de 9%

– 200-250 g de usturoi

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

MOD DE PREPARARE

1. Pentru a pregăti o salată crocantă trebuie să folosiți castraveciori proaspeți și mici. Din castraveții mari, gustarea nu va ieși la fel de crocantă și delicioasă. Tăiați castraveții rondele, cu grosimea de cel mult 1 cm. 

2. Puneți toți castraveții tăiați rondele într-un vas suficient de mare în care va fi comod să amestecați ingredientele.

3. Ceapa trebuie tăiată subțire (pai sau inele). Usturoiul trebuie pisat sau tocat foarte mărunt.

4. Adăugați în legume zahărul, sarea și oțetul (puteți folosi și oțet de 6 %).

5. Amestecați bine toate ingredientele (puteți amesteca salata de castraveți cu mâinile).

6. Puneți vasul cu castraveți într-un loc răcoros și lăsați un timp să se marineze. Este foarte bine să faceți această salată seara și să o lăsați pe noapte la balcon, iar dimineața să o repartizați în borcane.

7. Salata trebuie amestecată de câteva ori în timp ce se marinează. Spălați și sterilizați borcanele în care veți pune salata de castraveciori din timp.

8. Salata se pune în borcanele uscate și fierbinți. Nu este nevoie să sterilizați borcanele cu salată.

Echipa noastră vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

1