Salată ”De Nord” cu limbă de vită – o rețetă de care am făcut rost cu greu!

Astăzi, drag amator ale bucatelor delicioase, vă prezentăm o rețetă interesantă de salată din legume proaspete, cu limbă de vită fiartă. Această gustare aspectuoasă, gustoasă și ușor picantă se prepară din cele mai accesibile ingrediente. Salata este un aperitiv demn pentru masa de sărbătoare. Gustarea este sățioasă și cel mai importat foarte, foarte gustoasă! Numaidecât pregătiți această salată aspectuoasă și nu veți regreta.

INGREDIENTE   

– 300 g limbă de vită

– 1 castravete

– 50 g de spanac

– 2 linguri ulei de măsline

– 1 morcov

– 0,5 ceapă

– 2 linguri sos de soia

– sare după gust

– piper negru măcinat după gust

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor  

MOD DE PREPARARE  

1. Curățați bine și spălați limba de vită. Puneți carnea într-o cratiță cu apă (fără sare!). Fierbeți carnea până este gata complet. Deci, va dura aproximativ 2 ore. Opriți focul. Lăsați limba de vită să se răcească complet, apoi tăiați-o pai.

2. Spălați și curățați legumele. Tăiați morcovul și castravetele pai. Tăiați ceapa jumătăți de rondele subțiri.
La dorință puteți marina ceapa pentru 15 minute, dar nu este obligatoriu, deoarece în salată se folosește sosul de soia.

3. Uniți într-un bol transparent carnea cu legumele tăiate. Stropiți ingredientele din bol cu ulei de măsline și sos de soia. Potriviți salata cu sare și piper negru după gust. Amestecați ușor salata din bol, folosind spatula.

4. Dați salata la frigider pentru 30 de minute. Între timp curățați, spălați și tăiați spanacul pai.

5. Scoateți salata din frigider și decorați-o cu spanac. Salata apetisantă și delicioasă este gata. Serviți gustarea cu mare plăcere.

Echipa Bucătarul.eu vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

1