Salată de vinete coapte – veți îndrăgi această gustare din prima!

Vă prezentăm rețeta unei gustări delicioase, perfecte pentru sezonul cald – o salată deosebit de aromată de vinete. Dintr-o cantitate minimă de ingrediente, aceasta se prepară atât de simplu, încât veți dori să o pregătiți în fiecare zi. Veți fi uimiți cât de repede aceasta va dispărea de pe masă. Nu ezitați să-i surprindeți pe cei dragi cu un deliciu special.

INGREDIENTE 

– 4 (720 g) de vinete

– coriandru proaspăt

– 4 linguri ulei vegetal

–  1 linguriță de sare

– 1 linguriță de usturoi uscat măcinat

– 1 linguriță de ierburi uscate aromate

– ardei chili măcinat

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

MOD DE PREPARARE  

1. Spălați bine vinetele și îndepărtați cotorul. Tăiați vinetele cuburi mari.

2. Puneți vinetele tăiate într-un bol și potriviți-le cu sare, usturoi uscat măcinat, ierburi uscate aromate și ardei chili măcinat după gust. Turnați 2 linguri de ulei vegetal în bolul cu vinete. Amestecați bine ingredientele.

3. Așezați vinetele pe o tavă de copt. Dați tava la cuptorul preîncălzit până la temperatura de 190°C, pentru 15-20 de minute. Timpul de coacere depinde de fiecare cuptor în parte. Coaceți vinetele până se înmoaie și devin aromate.

4. Scoateți tava din cuptor și cu ajutorul unei spatule, amestecați vinetele. Lăsați să se răcească până la temperatura camerei.

5. Spălați verdeața și tocați-o mărunt.

6. Puneți vinetele într-un bol și combinați-le cu verdeața tocată. Turnați 2 linguri de ulei vegetal.

7. Amestecați bine salata delicioasă și lăsați-o să se macereze timp de 1 oră. Puteți servi salata cu bucate pregătite din carne sau pește prăjit.

Notă: Puteți înlocui usturoiul uscat măcinat cu 2-3 căței de usturoi proaspăt. Curățați și zdrobiți usturoiul. Presărați salata aromată și apetisantă, deja pregătită, cu usturoiul zdrobit.

Echipa Bucătarul.eu vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

1