Salată de vinete cu gust de ciuperci – un deliciu de care nu te saturi niciodată!

Doriți să-i bucurați pe cei dragi cu un aperitiv original? Vă prezentăm o rețetă de salată din vinete cu gust de ciuperci. Aceasta se prepară extrem de simplu și rapid, din cele mai accesibile ingrediente. Salata din vinete cu gust de ciuperci este aromată, apetisantă și sățioasă. Aceasta poate fi servită ca garnitură pentru felurile de mâncare cu carne. Fiți siguri de faptul că farfuria cu salată va dispărea prima de pe masă.

INGREDIENTE 

– 2 vinete

– 5 ouă fierte

– 1 ceapă mare

– 1 lingură de zahăr

– 2 linguri maioneză de casă sau sos de smântână

– 2 linguri de oțet 6%

– 1 pahar de apă clocotită

– sare după gust

– ulei vegetal

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

MOD DE PREPARARE 

1. Spălați vinetele și uscați-le cu un prosop de hârtie (nu le decojiți). Tăiați-le rondele cu grosimea de 3-5 mm, apoi pai.

2. Aranjați vinetele într-un bol adânc și adăugați 0,5 lingură de sare. Amestecați. Acoperiți bolul cu un prosop și lăsați vinetele la temperatura camerei pentru 20 de minute (să lase suc).

3. Curățați și tăiați ceapa în jumătăți de rondele, cât mai subțire. Puneți-o într-un vas. Adăugați zahărul, 0,5 lingură de sare și oțetul.

4. Turnați un pahar de apă clocotită peste ceapă. Amestecați. Lăsați să se răcească.

5. Aranjați vinetele într-o strecurătoare și spălați-le cu apă rece. Lăsați sa se scurgă.

6. Prăjiți vinetele într-o tigaie încinsă cu ulei, în 2-3 porții, până acestea se înmoaie. Puneți un prosop de hârtie pe o farfurie și așezați vinetele prăjite.

7. Curăța-ți ouăle fierte de coajă și tăiați-le felii lungi.

8. Scoateți ceapa din marinadă. Aranjați-o pe un prosop de hârtie.

9. Într-un bol mai mare, amestecați vinetele cu ouăle și ceapa marinată. Adăugați o priză de sare și maioneza. Amestecați. La dorință, decorați salata cu mărar.

Echipa noastră vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

1