Salată de vinete cu legume. Perfectă pentru vară!

Vă prezentăm astăzi, dragi amatori ale bucatelor delicioase, o rețetă superbă – salată de vinete, combinată cu legume proaspete, perfectă pentru zilele caniculare. O puteți servi cu pâine caldă sau cu o porție de cartofi prăjiți. Combinația de cartofi prăjiți și salata de vinete ni se pare absolut excepțională. Dacă vă plac vinetele, încercați această rețetă de vară. Salata într-adevăr este delicioasă și foarte simplu de făcut. Uimiți-i pe cei dragi cu o salată aromată, delicioasă și sănătoasă.

INGREDIENTE 

– 2 (350 g) vinete

– 2 roșii

– 1 ardei dulce

– mărar

– 1 ceapă

– 2 căței de usturoi

– 1 linguriță plină de zahăr

– sare după gust

– 2 linguri ulei de măsline

– 1 lingură oțet de vin 6% sau suc de lămâie

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

MOD DE PREPARARE  

1. Spălați vinetele și tăiați capetele. Tăiați vinetele rondele, cu grosimea de cca 1 cm.

2. Ungeți tava de copt cu ulei vegetal și aranjați vinetele tăiate. Ungeți rondelele de vinete cu ulei, folosind o perie de silicon.

3. Dați tava la cuptorul preîncălzit până la temperatura de 200°C, pentru 15-20 de minute. Timpul de coacere depinde de fiecare cuptor în parte. La dorință, puteți prăji rondelele de vinete la tigaie.

4. Puneți vinetele rumene pe o farfurie și lăsați până se răcesc complet.

5. Pregătiți dressing-ul pentru salata delicioasă. Turnați într-un bol mic uleiul de măsline, oțetul sau sucul de lămâie. Potriviți cu zahăr și sare. Bateți bine dressing-ul cu ajutorul unui tel.

6. Curățați usturoiul și zdrobiți-l cu presa. Adăugați-l în bolul cu dressing. Amestecați.

7. Spălați ardeiul dulce, îndepărtați cotorul cu semințe și tăiați-l pai.

8. Spălați roșiile, îndepărtați cotorul și tăiați-le jumătăți de rondele. Curățați ceapa și tăiați-o jumătăți de rondele.

9. Spălați mărarul bine și tocați-l mărunt.

10. Amestecați toate legumele într-un bol de sticlă. Apoi adăugați mărarul. Turnați dressing-ul în bol și amestecați cu grijă.

11. Acoperiți salata cu folie alimentară și dați-o la frigider, minim pentru 1 oră. Serviți salata colorată și apetisantă cu cartofi prăjiți.

Echipa Bucătarul.eu vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

1