Salată delicioasă ”Enigma” – un aperitiv original, pe care oaspeții vor fi foarte nerăbdători să-l guste!

Vă prezentăm rețeta unei salate originale și deosebit de apetisante. Datorită unui mod de servire mai puțin obișnuit și a tăiețeilor din ou, salată are un aspect deosebit de festiv. Din cele mai simple ingrediente obțineți un aperitiv demn de masa de sărbătoare, ce va fi pe placul chiar și celor mai iscusiți gurmanzi.

INGREDIENTE

-4 ouă

-1 piept de pui

-1 legătură de ceapă verde

-1 legătură de mărar

-150 g de porumb conservat

-200 g de ciuperci marinate

-200 g de cașcaval

-200 g de maioneză

-sare

-piper negru măcinat

-ulei vegetal

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

MOD DE PREPARARE 

1. Pregătiți clătitele cu ou: bateți câte un ou cu puțină sare și turnați-l într-o tigaie încinsă, unsă cu ulei. Prăjiți fiecare clătită pe ambele părți, până se va rumeni. Cel mai bine e să folosiți o tigaie cu un diametru mai mic și să prăjiți câte două clătite din fiecare ou bătut. Lăsați clătitele să se răcească, apoi tăiați-le fâșii subțiri.

2. Fierbeți pieptul de pui într-o cratiță cu apă și sare. Lăsați-l să se răcească și tăiați-l pai lung (sau desfaceți-l de-a lungul fibrelor). La dorință, puteți folosi piept de pui copt.

3. Tăiați ciupercile marinate pai subțire. Spălați și tocați verdeața. Dați cașcavalul prin răzătoare.

4. Într-un bol mai adânc, amestecați ciupercile cu verdeața, cașcavalul ras și carnea de pui. Adăugați porumbul conservat și potriviți salata cu maioneză. Amestecați.

5. Pregătiți un platou de dimensiunea potrivită. Așezați pe centru salata, iar în jurul acesteia clătitele tăiate. La dorință, decorați cu verdeață. Serviți salata imediat după preparare.

Echipa noastră vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

1