Salată delicioasă “O enigmă pentru oaspeți”!

Vă prezentăm astăzi, drag amator ale bucatelor delicioase, o rețetă interesantă de salată, preparată din clătite cu carne de pui și castraveți. Salata sățioasă și apetisantă se prepară foarte simplu și rapid. Din cele mai accesibile ingrediente puteți pregăti această salată delicioasă, lejeră și aromată, uimind oaspeții și familia dragă. Combinația perfectă de castraveți și carne de pui oferă un gust savuros, ce nu va lăsa nici un oaspete indiferent.

INGREDIENTE  

– 4 ouă

– 200 g piept de pui (fiert sau afumat)

– 4 castraveți proaspeți (murați sau marinați)

– 1 ceapă

– 1 lingură de făină cernută

– 1 lingură de amidon

– 3 linguri de maioneză

– ulei vegetal

– sare

– piper negru măcinat după gust

– mărar după gust

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

MOD DE PREPARARE  

1. Pregătiți aluatul pentru clătite: spargeți ouăle într-un bol adânc. Potriviți ouăle cu sare și piper negru măcinat după gust, apoi bateți ingredientele, folosind telul, până veți obține o masă omogenă.

2. Adăugați în bolul cu ouă făina cernută și amidonul. Omogenizați aluatul.

3. Prăjiți clătite din aluatul obținut, într-o tigaie încinsă cu ulei vegetal, pe ambele părți, până se vor rumeni frumos. Așezați clătitele pe o farfurie și lăsați-le să se răcească. Ar trebui să obțineți 5 clătite.

4. Curățați ceapa, spălați-o și tăiați-o jumătăți de rondele, folosind un cuțit bine ascuțit.

5. Prăjiți ceapa într-o tigaie încinsă cu ulei vegetal, la foc moderat, până se va rumeni.

6. Luați câte o clătită, rulați-o și tăiați-o pai.

7. Spălați castraveții, îndepărtați capetele și tăiați-i pai. La dorință, puteți folosi castraveți murați sau marinați. Împărțiți fileul de pui în fibre.

8. Combinați toate ingredientele pentru salată într-un bol transparent de sticlă. Potriviți ingredientele cu maioneză și amestecați bine salata. La dorință, puteți decora salata cu verdeață după gust.

Echipa Bucătarul.eu vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

1