Salată din clătite de ficat și ouă, cu ceapă marinată – o rețetă specială, de care am făcut rost cu greu!

Vă prezentăm astăzi, drag amator ale bucatelor delicioase, o rețetă originală de salată din ficat de pui cu ouă și ceapă marinată. Această salată apetisantă se prepară din ingrediente simple, dar într-un mod mai puțin obișnuit – din clătite de ficat de pui și din clătite de ouă. Această gustare va face apel chiar și la cei care nu adoră felurile de mâncare preparate din ficat. Uimiți familia și oaspeții cu gustări neobișnuite și foarte gustoase.

INGREDIENTE PENTRU CLĂTITE DIN FICAT 

– 300 g ficat de pui

– 1 ceapă

– 1/2 morcov

– 1 ou

– 3 linguri de lapte

– 1/3 linguriță de sare

– piper negru măcinat după gust

– 2 linguri de făină cernută

– 2 linguri de ulei vegetal

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

INGREDIENTE PENTRU CLĂTITE DIN OUĂ

– 3 ouă

– 1/3 linguriță de sare

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

INGREDIENTE MARINADĂ PENTRU CEAPĂ  

– 1 ceapă

– 1 lingură de oțet de mere

– 1 linguriță de zahăr

– 1/3 linguriță de sare

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

INGREDIENTE MAIONEZĂ DE CASĂ

– 150 ml de ulei vegetal

– 1 ou

– 1 linguriță de muștar

– 1/2 linguriță de zahăr

– 1/3 linguriță de sare

– 1 lingură suc de lămâie

– verdeață pentru decor

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

MOD DE PREPARARE  

1. Începeți cu marinarea cepei: curățați ceapa și tăiați-o sferturi de rondele. Așezați ceapa tăiată într-un bol. Potriviți ceapa cu zahăr, sare și turnați oțetul. Amestecați bine ingredientele. Lăsați ceapa să se marineze timp de 15 minute.

2. Pregătiți compoziția pentru clătitele din ficat de pui: spălați și curățați ficatul. Așezați carnea în bolul unui blender.

3. Curățați ceapa și morcovul. Tăiați-le și dați-le în bolul cu ficat. Apoi turnați în bol laptele. Potriviți cu sare și piper negru măcinat după gust. Tocați ingredientele.

4. Turnați compoziția tocată într-un bol. Spargeți în bol 1 ou și adăugați 2 linguri de făină cernută. Omogenizați ingredientele, folosind telul. Apoi turnați 2 linguri de ulei vegetal. Iar amestecați compoziția.

5. Încingeți tigaia și turnați puțin ulei vegetal în aceasta. Turnați un polonic mic de aluat pentru clătite din ficat și răspândiți-l pe tigaie. Prăjiți clătita pe ambele părți, până se va rumeni frumos. Procedați similar cu aluatul rămas.

6. Pregătiți compoziția pentru clătitele din ouă: spargeți ouăle într-un bol, potriviți-le cu sare și bateți-le, folosind telul. Prăjiți 3 clătite din compoziția obținută în tigaia încinsă cu puțin ulei vegetal, pe ambele părți.

7. Tăiați clătitele din ficat și cele din ouă pai.

8. Uniți într-un vas transparent clătitele tăiate pai cu ceapa marinată.

9. Pregătiți maioneza de casă: combinați toate ingredientele pentru maioneză în bolul blenderului. Bateți ingredientele, folosind blenderul, astfel încât gălbenușul să fie sub cuțitul blenderului. Amestecați timp de 30 de secunde.

10. Turnați 2-3 linguri de maioneză în bolul cu clătite. Amestecați salata.

11. Spălați verdeața și tăiați-o. Decorați salata cu verdeața tăiată.

Echipa Bucătarul.eu vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

1