Salată din fasole roșie “Ardoare” – incredibil de gustoasă și hrănitoare.

Salata “Ardoare” din fasole roșie este o gustare delicioasă, plină de savoare și culoare. Nucile se combină excelent cu celelalte ingrediente, iar castraveții marinați oferă o notă acrișoară. Usturoiul și pătrunjelul completează perfect salata, oferind un gust aromat și ușor picant. Salata cu fasole roșie este foarte hrănitoare și sănătoasă și poate fi servită oricând, nu doar în zilele de post. La dorință puteți înlocui unele ingrediente cu cele preferate, astfel încât să obțineți o salată pe gustul fiecăruia. Savurați-o cu plăcere alături de cei dragi!

Ingrediente

– 4 castraveți marinați (mici)

– 350 g de porumb conservat (1 cutie)

– 350 g de fasole roșie (preferabil boabe mari)

– 100 g de nuci

– 1/2 ardei gras roșu (mare)

– 1 ardei gras verde

– 1 cățel de usturoi

– ulei de măsline după gust

– pătrunjel după gust

– sare și piper negru (la dorință)

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

Mod de preparare

1. Uscați nucile la cuptor la 80-90 de grade (amestecați-le periodic) ca să fie crocante.

2. Spălați ardeii grași, curățați-i de semințe și tăiați-i fâșii subțiri (cu cât vor fi mai subțiri, cu atât salata va fi mai gustoasă). Puneți-i într-un bol adânc.

3. Tăiați castraveții marinați fâșii subțiri. Este de dorit ca castraveții să fi denși, fără goluri, astfel salata va fi mai frumoasă.

4. Zdrobiți usturoiul cu lama cuțitului. Mărunțiți-l și adăugați-l în bol.

5. Alegeți nucile uscate, ca să nu fie bucăți de coajă și tăiați-le bucăți mari. La dorință puteți curăța nucile de coaja maro, deoarece aceasta are un gust amar.

6. Scurgeți lichidul din porumb și puneți boabele în bol.

7. Puneți fasolea roșie în sită și spălați-o cu apă rece, adăugați-o în bol (puteți folosi fasole albă).

8. Clătiți verdeața cu apă de câteva ori, scuturați-o, tocați-o mărunt și adăugați-o la celelalte ingrediente.

9. Asezonați salata cu ulei de măsline. La dorință puteți adăuga sare și un pic de piper negru sau piper roșu, amestecați atent.

10. Puteți jongla cu ingredientele.

11. Dacă veți exclude nucile și castraveții marinați, atunci puteți adăuga ciuperci marinate și sos de oțet, muștar și ulei de măsline. În acest caz trebuie să tăiați ardeiul gras cubulețe.

12. Ca să obțineți o mâncare mai hrănitoare, puteți completa salata cu file de pui fiert sau copt.

13. Puteți asezona această salată cu un pic de maioneză sau sos de muștar. De asemenea, puteți adăuga în salată și cașcaval tare dat prin răzătoare mică.

14. Pentru salata de post este potrivită fasolea în suc de roșii (puteți conserva acasă astfel de fasole). Este de dorit să adăugați sucul în alte bucate sau într-o salată cu roșii, mozzarella și ceapă verde.

15. Nucile îmbunătățesc activitatea mentală, de aceea această mâncare este considerată nu doar hrănitoare, ci și sănătoasă. Această salată va fi placul tuturor și o să vă ofere energie și bună dispoziție pentru toată ziua.

Priviți modul de preparare mai detaliat în videoclipul de mai jos.


Echipa noastră vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

1