Salată ”Franțuzească” porționată, în straturi – gata în doar 15 minute!

Salata ”Franceză” în straturi este un aperitiv deosebit de fin, ușor și suculent. Deși se prepară din cele mai simple ingrediente, această salată este perfectă atât pentru cina de familie, cât și pentru masa de sărbătoare. Experimentați cu ingredientele preferate și bucurați-vă de un deliciu rafinat, în cele mai bune tradiții a bucătăriei franceze.

INGREDIENTE

-1 morcov mare

-2 mere dulci acrișoare

-3 ouă

-100-150 g de cașcaval

-50 g de smântână

-50 g de maioneză (sau maioneză de casă)

-1 ceapă

-semințe de susan

-sare

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

MOD DE PREPARARE 

1. Amestecați smântâna cu maioneza. Turnați sosul obținut într-un sac pentru patiserie (sau într-o pungă). Pentru o salată mai delicioasă, folosiți maioneză de casă.

2. Curățați și spălați morcovul. Dați-l prin răzătoarea mare.

3. Spălați și curățați merele. Îndepărtați cotorul cu semințe. Dați-le prin răzătoare.

4. Curățați și tocați ceapa. La dorință, puteți înlocui ceapa cu usturoiul.

5. Fierbeți ouăle într-o cratiță cu apă și sare, timp de cel puțin 10 minute. Lăsați-le să se răcească și curățați-le. Dați-le prin răzătoarea mare.

6. Dați cașcavalul prin răzătoare.

7. Pregătiți un platou sau boluri mici transparente. Aranjați salata în straturi, precum urmează: ceapa, morcovul ras (1/2 din cantitatea totală), sosul de smântână cu maioneză, merele, cașcavalul ras (1/2 din cantitatea totală), sos, oul fiert (1/2 din cantitatea totală), sare, sos, morcovul ras, ouăle fierte, cașcavalul ras și sos. Decorați salata cu semințe de susan.

Notă: Pentru a obține alt gust, puteți înlocui ceapa cu ceapa verde sau marinată, cașcavalul cu brânză topită, iar semințele de susan cu nuci tocate sau semințe de pin. Dacă doriți o salată mai picantă, puteți folosi morcov în stil coreean.

Urmăriți modul de preparare în materialul video de mai jos.

Echipa noastră vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

1