Salată porționată “Globulețe delicioase”: rețeta pas cu pas.

Vă prezentăm una dintre cele mai originale variante de servire a salatei de Revelion. Salata sub formă de globulețe este foarte gustoasă și sățioasă, arată spectaculos și îi va uimi pe toți cei care o vor degusta. Modul de preparare este distractiv și creativ, de aceea puteți implica și copiii în formarea biluțelor de salată. Pregătiți neapărat aceste delicii frumoase pentru masa festivă!

INGREDIENTE 

-1 sfeclă (medie)

-2 morcovi (medii)

-3 cartofi (medii)

-1 pachet de brânză topită

-1 lămâie

-50 g de nuci

-2 ouă

-1 file de hering (200 g)

-100 g de cașcaval tare (Gouda)

-1 ceapă

-10 g de sare

-10 fire de mărar

-3 măsline fără sâmburi

-30 g de boia

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

INGREDIENTE PENTRU ALUATUL SFĂRÂMICIOS

-260 g de făină

-200 g de unt

-1 ou

-5 g de sare

-20 ml de oțet de mere (5-7 %)

-125 ml de apă rece

-3 g de turmeric

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

INGREDIENTE PENTRU SOS

-3 castraveți marinați (medii)

-3 căței de usturoi

-250 ml de smântână (20 %)

-40 ml de muștar

-1 lămâie

-2 fire de mărar

-5 g de sare

-1 g de piper negru măcinat

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

MOD DE PREPARARE

1. Pregătiți tartaletele: amestecați făina cu turmeric, adăugați untul ras și amestecați sub formă de firimituri. Amestecați oul, sarea, oțetul și apa rece, turnați amestecul în firimituri.

2. Frământați aluatul și dați-l la frigider pentru 30 de minute. Apoi întindeți-l într-un strat subțire și tăiați cercuri. Lipiți-le pe formele întoarse pentru brioșe și coaceți tartaletele timp de 5-7 minute la 200 de grade.

3. Sosul: mărunțiți până la omogenizare castraveții marinați decojiți, usturoiul, sucul de lămâie, mărarul, muștarul, sarea și piperul. Adăugați smântâna, amestecați și lăsați sosul să stea, ca să se întrepătrundă aromele.

4. Preparați 3 amestecuri de salate. Prima salată: amestecați 1/2 din sfecla fiartă rasă cu 1/3 din cartofii fierți și rași, asezonați cu sos.

5. A doua salată: combinați cartofii fierți rași, care au rămas cu brânza topită rasă, heringul mărunțit și sosul. A treia salată: amestecați morcovii fierți rași, cașcavalul ras, ouăle fierte rase și sosul.

6. Formați biluțe din salatele obținute. Puneți în biluțele de sfeclă ceapă marinată mărunțită și o bucățică de hering. Treceți biluțele prin sfeclă rasă, apoi prin nuci mărunțite.

7. Puneți în biluțele de cartofi câte o măslină fără sâmbure și dați-le prin mărar tocat. Puneți în biluțele de morcovi și cașcaval câte un sfert de nucă și dați-le prin boia. Așezați biluțele în tartalete.

Echipa noastră vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

1