Salata în straturi ”Un minut” – mai gustoasă decât salata Boeuf!

Vă prezentăm rețeta unei salate delicioase în straturi, cu pui și cașcaval. Obțineți o adevărată capodoperă culinară, pe gustul tuturor. Aceasta se prepară din cele mai simple ingrediente, într-un timp record. Salata este un deliciu ce neapărat trebuie servit la masa de sărbătoare sau la cina de familie. Bucurați-i pe cei dragi cu o salată savuroasă, aromată și sățioasă.

INGREDIENTE

– 200 g piept de pui afumat

– 80 g de cașcaval

– 1 roșie

– 2 ouă

– 150 g de maioneză (sau maioneză de casă)

– sare după gust

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

MOD DE PREPARARE 

1. Pregătiți un bol transparent pentru salată. Tapetați interiorul bolului cu folie alimentară.

2. Dați prin răzătoarea mare cașcavalul. La dorință, îl puteți rade direct în bolul transparent. Cu ajutorul unei spatule, formați primul strat al salatei.

3. Spălați roșia. Îndepărtați cotorul și tăiați-o cuburi. La dorință, tocați câteva fire de ceapă verde. Aranjați cuburile de roșii pe stratul cu cașcaval. Acoperiți roșiile cu maioneză.

4. Tăiați pieptul afumat cuburi. Aranjați-l peste roșii. Acoperiți carnea cu maioneză.

5. Dați ouăle fierte prin răzătoarea mare. Aranjați ouăle rase peste stratul cu piept afumat. Acoperiți-le cu maioneză, formând o grilă. Dați salata la frigider pentru 1 oră.

6. Pregătiți un platou de dimensiunea potrivită. Răsturnați salata pe platou și ungeți-o cu maioneză.

7. Decorați salata cu verdeață. La dorință, formați niște trandafiri din morcov fiert sau ouă fierte. La fel, salata poate fi pregătită într-o formă pătrată sau dreptunghiulară.

Echipa noastră vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

1