Salată incredibilă “Mesteacănul” – foarte sățioasă, suculentă și proaspătă în același timp!

Salata “Mesteacănul” o să vă cucerească de la prima gustare prin gustul gingaș și combinația delicioasă de ingrediente. Salata este foarte sățioasă și suculentă și proaspătă în același timp. Această salată este incredibil de gustoasă, foarte frumoasă și originală. Datorită sosului de ouă și maioneză, salata are un gust foarte delicat. Uimiți-vă oaspeții cu o gustare spectaculoasă!

INGREDIENTE

-1 castravete mediu

-40 g de nuci

-5-6 ouă

-300 g de ciuperci

-100 g de ceapă

-300 g de piept de pui afumat

-170-180 g de maioneză

-100 g de prune uscate fără sâmburi

-3 linguri de ulei rafinat

-sare și piper după gust

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

MOD DE PREPARARE

1. Turnați apă fierbinte peste prunele uscate și lăsați-le timp de 15 minute, ca să se umfle. Apoi scurgeți apa și mutați prunele uscate pe prosoape de hârtie și ștergeți-le cu un șervețel, ca să îndepărtați excesul de lichid.

2. Tăiați prunele uscate fâșii și puneți 1/3 deoparte pentru decor.

3. Tocați nucile cu cuțitul.

4. Tăiați pieptul de pui afumat fâșii cu grosimea de aproximativ 0.5-0.7 cm. Puteți înlocui fileul de pui cu pulpă afumată sau carne de pui prăjită.

5. Tăiați castravetele fâșii (iarna puteți folosi castravete marinat).

6. Spălați ciupercile bine, curățați-le, dacă este necesar și tăiați-le felii.

7. Tăiați ceapa semi-rondele subțiri și prăjiți-o în ulei până va deveni semi-transparentă. Apoi adăugați ciupercile și prăjiți-le la foc mediu până se va evapora tot lichidul. Asezonați cu sare și piper după gust. Luați ciupercile de pe foc și lăsați-le să se răcească la temperatura camerei.

8. Fierbeți ouăle timp de 10 minute după ce vor începe să fiarbă și dați-le prin răzătoarea mică.

9. Preparați sosul: adăugați 2/3 de maioneză în ouăle rase, asezonați cu sare și piper negru și amestecați bine.

10. Tapetați o formă pentru chec cu folie alimentară și așezați salata în straturi, ungând fiecare strat cu sos (cu excepția ultimului strat). Împărțiți sosul în 4 părți, ca să vă fie mai comod.

11. Așezați carnea de pui (1/2), apoi prunele uscate și nucile, castraveții, carnea rămasă și ciupercile prăjite cu ceapă (nu ungeți cu sos). Presați puțin salata deasupra, acoperiți-o cu folie alimentară și dați-o la frigider pentru 2 ore.

12. Întoarceți salata pe un platou și ungeți-o deasupra și părțile laterale cu maioneză. Decorați salata cu prunele uscate rămase, tăiate fâșii.

Priviți modul de preparare pas cu pas în videoclipul de mai jos.

Notă: la dorință puteți înlocui prunele uscate cu măsline negre.

Echipa noastră vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

1