Salată ”Mireasă” – un aperitiv ce se bucură de o popularitate enormă! Cu ușurință face concurență salatei Șuba și Olivier!

Vă prezentăm o rețetă de salată delicioasă. Aceasta este numai bună pentru a fi servită pe masa de sărbătoare – se prepară simplu, într-un timp record și este foarte apetisantă. Din cele mai simple ingrediente obțineți o salată fină, aromată și ușoară. Bucurați-i pe cei dragi cu un aperitiv original și aspectuos.

Ingrediente

– 300 g carne de pui afumată

– 4 ouă

– 1 pachețel de brânză topită

– 2 cartofi

– ceapă

– maioneză

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

Mod de preparare

1. Fierbeți ouăle și cartofii. Lăsați să se răcească, apoi curățați-le.

2. Tăiați carnea de pui bucăți mici.

3. Dați cartofii fierți prin răzătoarea mare. Dați cașcavalul prin răzătoarea mică.

4. Dați prin răzătoare albușurile și gălbenușurile (aparte). Nu le amestecați.

5. Tocați ceapa. Turnați în vasul cu ceapă 1 lingură de oțet și apă clocotită. Lăsați ceapa să se marineze la temperatura camerei timp de 10-20 de minute.

6. Aranjați salata în straturi pe un platou de dimensiunea potrivită.

7. Alternați straturile, după cum urmează: puiul, maioneză, ceapa, cartofii, maioneză, gălbenușurile, brânza topită, maioneza și albușurile.

8. Lăsați salata să se pătrundă timp de câteva ore.

Notă: Cel mai bine e să dați prin răzătoare fiecare ingredient deodată deasupra platoului. Astfel salata va fi foarte fină. La dorință, puteți repeta straturile de două ori. Carnea afumată poate fi înlocuită cu oricare alta preferată. Pentru un gust mai intens, puteți folosi 1-2 pulpe prăjite sau înăbușite.

Echipa noastră vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

1