Salată picantă cu sfeclă – atât de gustoasă și aromată, încât o vor adora chiar și cei ce nu consumă sfecla!

Sfecla roșie este o legumă extrem de benefică pentru organism. Aceasta conține cu o gamă largă de vitamine, minerale și substanțe active, necesare pentru o bună funcționare a sistemelor vitale. Sfecla roșie luptă împotriva anemiei, protejează ficatul și menține inima sănătoasă. Sfecla roșie este o legumă versatilă și poate fi preparata într-o varietate de moduri. Poate fi elementul principal a unor ciorbe, salate sau poate fi folosită la prepararea unor aperitive. Vă propunem o rețetă de salată delicioasă, aromată și picantă din sfeclă. Bucurați-i pe cei dragi cu un aperitiv, ce merită toate laudele.

INGREDIENTE

– 5 sfecle

– 1 lingură de oțet balsamic

– 2 căței de usturoi

– 0,5 de portocală

– 5 linguri ulei de măsline

– verdeață

– sare

– piper negru măcinat după gust

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

MOD DE PREPARARE 

1. Fierbeți și curățați sfecla. Dați-o prin răzătoarea mare (la fel, o puteți tăia cuburi). Presați usturoiul și tocați verdeața.

2. Gătiți dressing-ul: stoarceți într-un vas sucul de portocale. Adăugați uleiul de măsline și oțetul balsamic. Amestecați cu o spatulă.

3. Aranjați într-un bol sfecla rasă, usturoiul și verdeața tocată. Potriviți cu sare și piper negru măcinat. Amestecați.

4. Turnați dressing-ul în bolul cu salată. Amestecați. Savurați salata cu bucate din carne prăjită, la grătar sau barbeque.

Notă: Salata poate fi completată cu brânză rasă și suc de lămâie. Obțineți o salată extrem de fină, aromată și gustoasă dacă adăugați brânză topită, semințe sau nuci, mentă sau rucola.

Echipa noastră vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

1