Salată rapidă din dovlecei, care poate fi conservată pentru iarnă. Toți vor fi nerăbdători s-o guste!

“Dovleceii marinați în stil coreean” se prepară destul de rapid și sunt o gustare excelentă pentru iarnă. Dovleceii sunt combinați cu morcovi și ceapă, care le oferă o savoare aparte și un gust extraordinar. Această salată din dovlecei arată foarte apetisant, este deosebit de gustoasă, suculentă și plină de vitamine. Savurați salata în calitate de aperitiv sau înveliți-o în lipii împreună cu carne și alte ingrediente și obțineți o shaorma de casă sățioasă.

INGREDIENTE

-3 kg de dovlecei

-500 g de morcovi

-500 g de cepe

-1 pahar de ulei

-1 pahar de zahăr

-150 ml de oțet de 9 %

-2 linguri de sare fină

-1 linguriță de condimente pentru morcovul coreean

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

MOD DE PREPARARE 

1. Spălați dovleceii bine, decojiți-i și curățați-i de semințe.

2. Dați dovleceii prin răzătoarea pentru morcovul coreean sau altă răzătoare din bucătărie. Curățați morcovii și dați-i prin răzătoare. Tăiați cepele semi-rondele subțiri.

3. Puneți toate legumele pregătite într-un bol (preferabil emailat).

4. Adăugați ingredientele uscate, oțetul și uleiul. Amestecați bine toate ingredientele și lăsați-le să stea timp de o oră.

5. Pregătiți borcanele. Alegeți borcanele de 1 l, astfel încât să obțineți o porție pentru masa festivă.

6. Puneți salata de dovlecei în borcane și turnați deasupra marinada care a rămas în bol.

7. Puneți borcanele într-o cratiță mare și turnați apă, astfel încât nivelul acesteia să fie până la linia inferioară “gâtului”. Aduceți apa la fierbere și sterilizați borcanele timp de 10-15 minute, apoi capsați-le.

8. Întoarceți borcanele cu susul în jos, puneți-le la loc cald și lăsați-le să se răcească complet. Dovleceii marinați în stil coreean sunt gata.

9. Puteți servi dovleceii ca salată sau cu lipii – adăugați carne sau salam, rulați lipiile și veți obține o shaorma reinterpretată.

Echipa Bucătarul.eu vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

1