Este cea mai bună salată din lume!

Vă prezentăm o rețetă de salată delicioasă cu carne, în cele mai bune tradiții a bucătăriei franceze. Este o salată ce se prepară extrem de simplu și rapid, iar în rezultat obțineți un aperitiv deosebit. Aceasta este numai bună atât pentru o cină de familie, cât și pentru o masă de sărbătoare. Salata este extrem de apetisantă datorită unei game variate de culori și a unui mod de servire mai puțin obișnuit.

Ingrediente

– 200 g de cartofi

– 200 g de morcov în stil coreean

– 200 g de sfeclă

– 200 g carne de porc

– 200 g de varză

– 200 g de castraveți

– maioneză de casă

– sare

– piper negru măcinat

– ulei

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

Mod de preparare

1. Spălați și curățați cartofii. Tăiați-i pai (mic). Prăjiți cartofii într-o tigaie cu ulei încins, până sunt gata. Potriviți-i cu sare și amestecați. Aranjați cartofii rumeni pe un prosop de bucătărie, astfel încât acesta să absoarbă excesul de ulei.

2. Spălați și decojiți castraveții. Tăiați-i pai. La dorință, puteți folosi o răzătoare specială, pentru a obține castraveți pai subțiri, de aceeași mărime.

3. Spălați și fierbeți sfecla. Curățați sfecla de coajă. Dacă doriți să economisiți din timp, puteți prepara sfecla în cuptorul cu microunde. Spălați sfecla crudă și puneți-i într-o pungă. Legați punga și faceți câteva orificii mici, astfel încât să iasă aburii. Dați punga cu sfeclă la cuptorul cu microunde pentru 10-15 minute.

4. Decojiți sfecla și dați-o prin răzătoare. Lăsați sfecla rasă într-o farfurie, astfel încât să se scurgă sucul în exces.

5. Fierbeți carnea. La dorință, adăugați în cratița cu carne frunza de dafin, condimente sau boabe de piper. Lăsați carnea să se răcească.

6. Tăiați carnea pai subțire (sau cuburi).

7. Puteți folosi atât morcov coreean din comerț, cât și cel preparat de sine stătător conform rețetei de morcov în stil coreean.

8. La dorință, alegeți varză simplă sau varză chinezească. Spălați-o și tăiați-o pai subțire.

9. Pregătiți un platou de dimensiune mai mare.

10. Aranjați în centru platoului maioneza, iar în jurul acesteia, ingredientele pregătite. Aranjați ingredientele în porții, nu le amestecați.

11. La dorință, presărați ingredientele cu semințe de pin.

Notă: Unul din secretele salatei în stil veritabil francez este asortarea ingredientelor după culoare. La dorință, puteți amesteca ingredientele când oaspeții deja au sosit. La fel, puteți oferi șansa fiecărui oaspete să aleagă ingredientele preferate.

Echipa noastră vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

1