Salată în formă de ”Cățeluș” – excelentă la gust, toți copiii o vor adora!

Pentru a diversifica puțin meniul aperitivelor de sărbătoare, vă îndemnăm să pregătiți o salată în straturi, în forma unui cățeluș. Aceasta se prepară uimitor de simplu, dintr-o cantitate minimă de ingrediente. Aspectul inedit al acesteia va face oaspeții să fie curioși să guste din acest aperitiv.

INGREDIENTE

-5 ouă fierte

-1 piept de pui copt

-300 g de ciuperci champignon

-2 cepe

-4 cartofi fierți

-2 morcovi fierți

-100 g de cașcaval

-maioneză

-sare

-piper negru măcinat

-măsline

-salam

-ulei vegetal

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

MOD DE PREPARARE 

1. Pregătiți ingredientele necesare.

2. Curățați cartofii și dați-i prin răzătoarea mare. Pregătiți un platou de dimensiunea potrivită și aranjați pe acesta cartofii rași, în forma unui cățeluș. Ungeți cartofii cu maioneză

3. Spălați, tocați și prăjiți ciupercile într-o tigaie cu ulei încins, până se rumenesc. Aranjați ciupercile pe platou. La dorință, acestea pot fi unse cu un strat subțire de maioneză.

4. Frecați pieptul de pui cu condimente după gust și coaceți-l în cuptorul preîncălzit, până va fi gata. Lăsați-l să se răcească, apoi tăiați-l cuburi mici. Acoperiți ciupercile cu carne, formând următorul strat al salatei.

5. Ungeți carnea cu maioneză. Curățați și tocați ceapa. Aranjați-o în calitate de următorul strat al salatei.

6. Dați cașcavalul prin răzătoarea mică. Fierbeți ouăle. Despărțiți albușurile de gălbenușuri. Dați albușurile prin răzătoarea mică. Aranjați un strat de cașcaval ras și acoperiți-l cu albușuri rase.

7. Curățați morcovii și dați-i prin răzătoare. Aranjați morcovul și gălbenușurile rase în forma urechilor cățelușului. Formați ochii și nasul din măsline negre, iau gura – dintr-o felie de salam.

Echipa noastră vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

1