Salată în straturi ”Turn” – la prima vedere e o salată simplă, dar stați un pic să vedeți…

Deseori, modul de prezentare a unui fel de mâncare contează mai mult decât combinația perfectă de ingrediente. Vă prezentăm o rețetă de salată delicioasă, perfectă pentru a fi servită pe masa de sărbătoare. Acesta este un aperitiv deosebit de aspectuos, ce-i va cuceri pe toți doar prin modul de servire. Urmând câțiva pași simpli de preparare, obțineți un aperitiv fin, aromat, cu gust intens și sățios.

Ingrediente

-4 cartofi

-2 morcovi

-500 g de ciuperci champignon marinate

-150 g de maioneză

-100 g de pesmeți

-4 ouă

-½ legătură de ceapă verde

-300 g file de pui

-1 ardei gras

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

Mod de preparare

1. Fierbeți cartofii, morcovul și ouăle.

2. Fierbeți carnea de pui.

3. Tocați mărunt ciupercile marinate și ceapa verde.

4. Pentru a aranja salata în straturi, folosiți un inel special sau faceți o formă dintr-o cutie de conservă sau sticlă de plastic.

5. Aranjați salata în straturi, precum urmează: cartofii rași, maioneză, carnea de pui tăiată cuburi, ceapa verde, maioneză, morcovul ras și iarăși maioneză.

6. Pe morcov aranjați un strat de ciuperci cu ceapă verde și gălbenușurile tocate. Alternați următoarele straturi, începând cu cartofii, până umpleți forma.

7. Dați salata la frigider pentru 1-2 ore. Îndepărtați forma. Ungeți salata cu un strat subțire de maioneză și acoperiți-o cu pesmeți atât pe partea superioară, cât și pe părțile laterale.

8. Amestecați albușurile rase cu maioneză și acoperiți cu acest amestec partea superioară a salatei. Folosiți fâșii de ardei gras și ceapă verde pentru decor.

Echipa noastră vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

1