Salată în straturi – un aperitiv simplu, dar memorabil! O rețetă pe care trebuie să o cunoască fiecare gospodină!

Vă prezentăm rețeta unei salate în straturi, ce este la fel de bună atât pentru cina de familie, cât și pentru o masa festivă. Deși se prepară din cele mai simple și accesibile ingrediente, aceasta cucerește prin aromă irezistibilă și gust intens. Este o salată ușoară și sățioasă în același timp. Cu un astfel de aperitiv, cina de fiecare zi se va transforma într-o adevărată sărbătoare.

INGREDIENTE

-200 g de crabi sticks

-5 cartofi

-4 morcovi

-200 g de brânză topită

-5 ouă

-maioneză după gust

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

MOD DE PREPARARE 

1. Fierbeți cartofii cu tot cu coajă într-o cratiță cu apă. Scurgeți-i de apă și lăsați-i să se răcească. Curățați-i și dați-i prin răzătoarea mare.

2. Fierbeți morcovii într-o cratiță cu apă. Scurgeți-i de apă și lăsați-i să se răcească. Curățați-i și dați-i prin răzătoarea mare.

3. Fierbeți ouăle într-o cratiță cu apă și puțină sare. Lăsați-le să se răcească și curățați-le. Despărțiți albușurile de gălbenușuri. Dați albușurile prin răzătoarea mare, iar gălbenușurile prin răzătoarea mică.

4. Tăiați crabii sticks. Amestecați-i cu brânza topită, tăiată cuburi mici.

5. Așezați salata în straturi, precum urmează: 1/2 din cantitatea de cartofi rași, crabii cu brânza topită, albușurile rase, cartofii rămași, morcovul ras. Ungeți fiecare strat cu maioneză.

6. Ungeți și ultimul strat al salatei cu maioneză, apoi presărați salata cu gălbenuș ras.

7. Dați salata la frigider pentru 2 ore. Decorați după gust.

Echipa noastră vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

1