Salată în straturi ”Regina zăpezilor” – perfectă pentru sărbătorile de iarnă!

Salatele reprezintă un aperitiv indispensabil la masa de sărbătoare. Deoarece suntem în pragul sărbătorilor de iarnă, vă prezentăm mai jos o salată deosebit de fină, aromată și delicioasă. Aceasta se prepară uimitor de simplu, din cele mai accesibile ingrediente. Datorită modului de servire, salata are un aspect deosebit de festiv și apetisant.

INGREDIENTE

-250 g de crabi sticks

-200 g de șuncă

-1 ceapă

-2 pachețelele de brânză topită

-6 ouă

-1 măr dulce-acrișor

-100 g de alune

-350 g de maioenză

-sare

-piper negru măcinat

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

INGREDIENTE PENTRU MARINADĂ

-1 linguriță de zahăe

-0.5 linguriță de sare

-2 linguri de apă

-2 linguri de oțet

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

MOD DE PREPARARE 

1. Curățați și tocați ceapa. Turnați în vasul cu ceapă apa, oțetul, sarea și zahărul. Amestecați. Lăsați-o să se marineze timp de 10-15 minute.

2. Tăiați șunca și crabii sticks cuburi mici.

3. Fierbeți ouăle. Lăsați-le să se răcească și curățați-le. Despărțiți albușurile de gălbenușuri. Dați albușurile prin răzătoarea mare, iar gălbenușurile prin răzătoarea mică.

4. Amestecați crabii sticks cu maioneza. Amestecați șunca cu maioneza. Amestecați gălbenușurile rase cu maioneza. Împărțiți albușurile rase în două părți egale. Amestecați o jumătate din albușuri cu maioneza. Albușurile rămase le veți folosi pentru decor.

5. Aranjați salata în straturi, precum urmează: brânza topită rasă, maioneză, gălbenușurile, ceapa, crabii, mărul ras, șunca, alunele tocate și albușurile cu maioneză. Presărați salata cu albușurile rase. Dați salata la frigider pentru 2 ore. Decorați-o după gust

Notă: Salata se prepară într-o formă cu diametrul de 18 cm.

Urmăriți modul de preparare în materialul video de mai jos.

Echipa noastră vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

1