Această salată are toate vitaminele și va fi nr. 1 la orice sărbătoare!

Vă prezentăm o rețetă de salată delicioasă cu hering. Obțineți un aperitiv deosebit de delicios, apetisant, cu gustul fin și intens al salatei clasice. Modul mai puțin obișnuit de servire a acestei salate o transformă într-un decor inedit pentru masa de sărbătoare. Bucurați-i pe cei dragi cu salata preferată, rețeta căruia va fi la mare căutare.

Ingrediente

-hering marinat

-4 cartofi fierți

-150 g de maioneză

-3 ouă fierte

-1 morcov fiert

-1 sfeclă fiartă

-1 legătură de ceapă verde

-sare

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

Ingrediente pentru marinată

-4 cepe (1 ceapă o veți folosi la salată)

-70 ml de oțet

-200 ml de apă

-3 linguri de zahăr

-0.5 lingură de sare

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

Mod de preparare

1. Tăiați ceapa jumătăți de rondele și puneți-o într-un vas mai adânc.

2. Turnați apa într-o cratiță și puneți-o pe foc. Adăugați zahărul și sarea. Lăsați să fiarbă, până condimentele se vor dizolva.

3. Luați cratița de pe foc și turnați în aceasta oțetul. Amestecați.

4. Turnați marinada fierbinte în vasul cu ceapă. Acoperiți vasul cu un capac și lăsați ceapa să se marineze timp de 1.5-2 ore.

5. Nu scurgeți apa. Selectați aproximativ 1/4 din cantitatea de ceapă marinată, ce urmează să o folosiți la salată. Turnați ceapa rămasă împreună cu marinada într-un borcan și dați-o la frigider. Aceasta poate fi păstrată la frigider timp de câteva zile și folosită pentru prepararea altor feluri de mâncare. Obțineți o ceapă extrem de fină și delicioasă.

6. Fierbeți cartofii, morcovul și sfecla.

7. Curățați și dezosați heringul. Dacă folosiți un pește întreg, este important să-l curățați conform regulei. Mai întâi, îndepărtați pielea. Faceți o tăietură de-a lungul spatelui și îndepărtați pielea. Treceți cu cuțitul de-a lungul coloanei și despărțiți osul de carne. Îndepărtați cele mai mici oase cu degetele sau folosiți o pensetă. Acordați procesului de dezosarea a peștelui toată atenția și timpul necesar. La fel, puteți folosi file de hering marinat din comerț.

8. Pregătiți un platou plat, de dimensiunea potrivită.

9. Tăiați heringul cuburi mici și aranjați-l pe platou, formând primul strat al salatei.

10. Tăiați ceapa marinată cuburi mici și aranjați-o pe hering.

11. Ungeți stratul de ceapă cu puțină maioneză.

12. Curățați cartofii fierți și dați-i prin răzătoarea mică. Aranjați cartofii pe stratul cu ceapă. Presărați-i cu puțină sare și ungeți-i cu maioneză.

13. Tocați mărunt cozile de ceapă verde.

14. Curățați morcovul fiert și dați-l prin răzătoarea mică.

15. Curățați ouăle fierte și despărțiți albușurile de gălbenușuri. Dați o jumătate din albușuri prin răzătoarea mică. Dați gălbenușurile prin răzătoarea mică.

16. Curățați și dați sfecla fiartă prin răzătoarea mică. Imediat după sfeclă dați prin răzătoare albușurile rămase – sucul de sfeclă va oferi albușurilor o culoare mov fină.

17. Aveți 5 ingrediente date prin răzătoare. Aranjați-le pe salată, pe rând (urmăriți modul de aranjare a ingredientelor în materialul video de mai jos).

Urmăriți modul de preparare a salatei în materialul video de mai jos.

Notă: Marinada pregătită pentru ceapă poate fi folosită și pentru carne. Salata poate fi servită atât pe un platou mare, cât și pe 2 platouri mici sau în porții individuale.

Echipa noastră vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

1