Salată superbă, cu vinete apetisante. Un deliciu de zile mari!

Vă prezentăm o rețetă superbă de salată cu vinete, extrem de apetisantă, colorată și gustoasă. Această salată este o alegere perfectă pentru o cină cu familia dragă sau o gustare în timpul zilei. Obțineți un deliciu incredibil de savuros și apetisant, care se prepară foarte simplu, cu o combinație extraordinară de gusturi și arome. Veți crea o capodoperă culinară cu un gust de neuitat. Notați rețeta!

INGREDIENTE 

– 4 vinete

– 2 roșii

– 2 castraveți

– 1 morcov

– 1 ardei dulce

– 3-4 căței de usturoi

– mărar și pătrunjel

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

INGREDIENTE PENTRU DRESSING 

– ulei vegetal

– sos de soia

– sare după gust

– boia de ardei

– khmeli-suneli

– busuioc

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

MOD DE PREPARARE  

1. Spălați toate legumele, curățați-le și îndepărtați cotorul cu semințe. Tăiați toate legumele în formă de bastonașe (precum în poza de mai jos) și puneți-le în boluri aparte.

2. Prăjiți vinetele pe porțiuni mici, într-o tigaie încinsă cu ulei vegetal. Potriviți-le cu sare și acoperiți-le cu un capac. Prăjiți până se rumenesc frumos. Puneți vinetele într-un bol și lăsați-le să se răcească.

3. Prăjiți morcovul pe tigaia încinsă cu ulei vegetal și potriviți-l cu sare. Puneți capacul și prăjiți. Apoi combinați morcovul cu ardeiul dulce, acoperiți cu capac și prăjiți în continuare, până se înmoaie legumele. Puneți-le într-un bol și lăsați să se răcească.

4. Spălați verdeața și tocați-o mărunt. Zdrobiți usturoiul.

5. Într-un bol de sticlă, amestecați legumele prăjite cu castraveții și roșiile. Adăugați usturoiul și verdeața.

6. Preparați dressing-ul pentru salată: turnați ulei vegetal într-un bol. Adăugați sosul de soia, condimentați și potriviți cu sare. Amestecați.

7. Turnați dressing-ul în bolul cu salată și amestecați ingredientele. Dați salata la frigider pentru 1 oră.

Echipa Bucătarul.eu vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

1