Salată ”Vânătorească” cu varză – o adevărată vedetă în rândul aperitivelor, pe timp de iarnă!

Adorați conservele? Vă propunem rețeta unei salate extraordinar de delicioase, din varză pentru iarna. Salata reprezintă o combinație perfectă de legume cu marinadă picantă. Din cele mai simple ingrediente obțineți o adevărată bombă de vitamine. Profită de sezonul verzei! O să primiți o adevărată plăcere să savurați această salată de legume delicioasă, în plin sezon rece.

INGREDIENTE PENTRU 3 PORȚII

– 150 g de castraveți

– 150 g de morcov

– 150 g de ceapă

– 150 g de ardei gras

– 250 g de roșii

– 250 g de varză

– 1/2-1/3 de ardei iute

– 4-5 boabe de ienibahar

– 1-3 frunze de dafin

– 3 linguri de ulei vegetal

– 1.5 lingură de oțet

– 1 linguriță plină de sare

– 1 linguriță de zahăr

– 1/2 linguriță boia de ardei

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

MOD DE PREPARARE 

1. Spălați, uscați și îndepărtați cotorul la legume. Tăiați ardeii felii și tocați varza. Aranjați legumele în bolul cuptorului multifuncțional.

2. Adaugați ceapa și morcovul tăiat felii. Adaugați în bol ardeiul iute (după gust), castraveții și roșiile tăiate.

3. Amestecați într-un vas sarea, zahărul, ienibaharul, uleiul, frunzele de dafin, oțetul și boiaua de ardei. Adaugați amestecul la legume și cu ajutorul unei spatule din lemn, amestecați cu grijă. Lăsați ingredientele sa se macereze pe 2-3 ore. Amestecați fiecare 30-40 de minute.

4. Fierbeți salata în cuptorul multifuncțional. Setați programul ”înăbușire” pentru 30 minute. Dacă nu dispuneți de un cuptor multifuncțional, salata se prepara la aragaz. Fierbeți-o la foc moderat, timp de 20 de minute.

5. Sterilizați borcanele. Turnați salata fierbinte în borcane și închideți-le cu capace sterilizate. Așezați borcanele cu susul în jos și acoperiți-le cu o plapumă. Lăsați să se răcească. Păstrați salata în cămara sau pivniță.

Echipa noastră vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

1