Samosa de casă la cuptor cu aluat perfect. O rețetă autentică foarte delicioasă!

Samosa” sunt niște pateuri tradiționale din bucătăria uzbecă, care se prepară din aluat nedospit în care se adăuga grăsime de miel și umplutură delicioasă de carne. Aceste pateuri au formă de triunghi, sunt foarte apetisante, gustoase și aspectuoase. Deși modul de preparare durează mult timp, rezultatul merită tot efortul, veți obține pateuri excelente, cu aluat crocant și stratificat și umplutură suculentă de carne de miel. Aceste pateuri delicioase sunt destul de calorice, de aceea aveți grijă, fiindcă sunt foarte gustoase și provoacă dependență!

Samosa

Ingrediente

– 4 pahare de făină

– 100 g de unt

– 500 g de carne de miel

– 200 g de grăsime de miel

– 2 linguri de ulei de floarea soarelui

– 1 pahar de apă

– 1.5 lingurițe de sare

– 3 cepe

– 1 lingură de semințe de susan

– chimion după gust

– amidon după gust

– piper negru măcinat după gust

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

Mod de preparare

1. Turnați apa într-un bol adânc și dizolvați 0.5 linguriță de sare, presărați făina în porții mici, amestecând. Nu trebuie să obțineți o masă prea rigidă.

2. Tăiați mărunt 50 g de grăsime de miel și topiți-o într-o tigaie încinsă. Scoateți jumările și adăugați grăsimea topită în aluat. Frământați bine aluatul. Împărțiți-l în 3 părți, rulați fiecare parte într-o bilă și acoperiți bilele de aluat cu folie alimentară timp de 40 de minute.

3. Preparați umplutura: tăiați mărunt cepele, grăsimea de miel care a rămas și carnea. Adăugați o linguriță de sare (sau după gust), condimentați cu piper și chimion.

4. Presărați masa cu amidon și întindeți o parte de aluat într-un strat subțire, ungeți-l cu unt moale și puneți-l într-o parte. Procedați astfel și cu celelalte bucăți de aluat. Așezați straturile unul peste altul și rulați-le într-o rolă strânsă.

5. Tăiați rola bucățele cu lățimea de 1.5 cm, dați-le la congelator pentru 20 de minute, ca să se întărească untul complet. Întindeți bucățelele de aluat sub formă de turte, puneți câte o lingură de umplutură în mijlocul fiecărei turte și formați pateurile de formă triunghiulară. Puneți pateurile pe o tavă unsă cu ulei. Lăsați-le să stea timp de 15 minute, apoi ungeți-le cu ulei și presărați-le cu semințe de susan.

6. Coaceți pateurile la 200-220 de grade timp de aproximativ 30 de minute. Unii bucătari stropesc pateurile cu apă înainte de coacere și repetă această procedură de 2 ori, când pateurile sunt la cuptor, ca să nu se usuce aluatul.

Echipa noastră vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

1