Nu știi ce să mai pregătești pentru weekend? Această rețetă te va salva din orice încurcătură!

Populația uzbecă este foarte ospitalieră, iar bucătăria lor tradițională este foarte bogată, aromată și colorată. Aceasta conține peste 1000 de rețete, numărul lor fiind în continuă creștere. Vă prezentăm mai jos rețeta autentică unor pateuri deosebit de delicioase. Acestea se prepară în formă de triunghi, cu umplutură din carne. Obțineți un deliciu aromat și crocant, cu umplutură suculentă în interior. O mâncare delicioasă pentru toată familia.

INGREDIENTE PENTRU ALUAT

-2 ouă

-250 ml de chefir

-1 linguriță de sare

-3 linguri ulei de floarea soarelui

-1 priză bicarbonat de sodiu

-1 priză de acid citric

-3.5-4 pahare de făină

-1 ou pentru a unge aluatul

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

INGREDIENTE PENTRU UMPLUTURĂ

-300 g carne tocată de pui

-2 cartofi

-3 cepe

-sare

-piper negru măcinat

-0.5 linguriță de condimente pentru pui

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

MOD DE PREPARARE 

1. Într-un bol, bateți ouăle cu sarea, folosind o furculiță.

2. Turnați în bol chefirul și amestecați.

3. Într-un alt vas, turnați 3.5 pahare de făină cernută. Adăugați bicarbonatul de sodiu și acidul citric. Amestecați.

4. Faceți o adâncitură pe mijloc. Turnați în spațiul format ouăle bătute și uleiul. Frământați aluatul.

5. Turnați pe suprafața de lucru 0.5 pahar de făină și așezați peste aceasta aluatul. Frământați aluatul. Obțineți un aluat omogen, moale și ”ascultător”. Reglați densitatea aluatului cu ajutorul făinii.

6. Redați-i aluatului o formă rotundă. Acoperiți-l cu un bol de dimensiunea potrivită și lăsați-l la temperatura camerei pentru 1 oră. În acest timp aluatul se va ridica puțin și bicarbonatul e sodiu va intra în reacție.

7. Curățați ceapa. Tocați-o cu ajutorul unui robot de bucătărie. Amestecați carnea tocată cu ceapa.

8. Spălați și curățați cartofii. Tocați-i cu ajutorul unui blender. Nu dați cartofii prin răzătoare, deoarece umplutura se va obține prea umedă. Dacă veți tăia cartofii pai, riscați să obțineți niște prăjituri cu cartofi cruzi în interior.

9. Adăugați în vasul cu carne cartofii, sarea, piperul negru măcinat și condimentele după gust. Amestecați bine.

10. Împărțiți aluatul în porții mici, fiecare de dimensiunea unui ou. Redați-i fiecărei porții o formă rotundă. Acoperiți aluatul cu un prosop și lăsați-l la temperatura camerei pentru 10 minute.

11. Îndepărtați făina rămasă pe suprafața de lucru. Întindeți fiecare bilă într-un blat mic: înmuiați o parte a acesteia în făină, apoi treceți cu făcălețul peste aceeași parte. Întoarceți blatul pe partea cealaltă (care este destul de umedă) și aranjați pe mijloc o porție de umplutură. Formați un pateu în formă de triunghi.

12. Aranjați pateurile pe o tavă de copt, preventiv unsă cu ulei. Ungeți-le cu un bătut. La dorință, pateurile pot fi presărate cu semințe de susan. Coaceți-le în cuptorul preîncălzit până la temperatura de 200°C timp de 20 de minute. Lăsați-le să se răcească puțin, apoi serviți-le.

Echipa noastră vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

1