”Șarlotă” delicioasă de casă, pregătită într-un mod mai puțin obișnuit! Descoperiți un gust nou al prăjiturii clasice!

Vă prezentăm rețeta unei prăjituri deosebit de fine și aromate, cu mere. Un desert de casă fenomenal, ce se prepară simplu, iar timpul petrecut la bucătărie va fi o adevărată plăcere. Prăjitura are un aspect extrem de apetisant, este atât de delicioasă, încât se topește în gură. Bucurați-i pe cei dragi cu un deliciu spectaculos.

INGREDIENTE

– 4-5 mere

– 300 g de făină

– 3 ouă

– 200 g de zahăr

– 150 g de unt

– 1 lămâie (coaja rasă)

– 0,5 linguriță praf de copt

– 1 priză de sare

– zahăr pudră pentru decor

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

INGREDIENTE PENTRU SIROP

– 400 ml de apă

– 200 g de zahăr

– 1 priză de scorțișoară

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

MOD DE PREPARARE 

1. Spălați merele. Îndepărtați cotorul cu semințe (nu le decojiți).

2. Tăiați merele felii subțiri, de 2 mm (pentru un trandafir aveți nevoie de 7 felii de mere). Restul merelor tocați-le mărunt.

3. Turnați apa într-o cratiță. Adăugați zahărul și scorțișoara. Puneți cratița pe foc și aduceți siropul până la fierbere.

4. Puneți în cratița cu sirop feliile de mere. Faceți focul mic. Fierbeți feliile de mere până acestea se înmoaie. Scoateți merele din cratiță și puneți-le într-o strecurătoare, să se răcească. Păstrați siropul.

5. Bateți ouăle cu zaharul într-un vas. Adaugați coaja rasă de lămâie, o priza de sare și untul. Amestecați. Adaugați făina cernuta și praful de copt. Amestecați încontinuu.

6. Tapetați o formă de copt (24 cm în diametru) cu hârtie. Turnați aluatul în forma de copt (nivelul aluatului trebuie să acopere doar 1/3 din înălțimea formei). Aranjați pe aluat merele tăiate mărunt. Turnați aluatul rămas.

7. Formați trandafiri din mere: suprapuneți 7 felii de măr, apoi rulați-le.

8. Aranjați trandafirii obținuți în forma de copt.

9. Dați forma la cuptorul preîncălzit până la temperatura de 160 grade pentru 30-35 de minute. Timpul de coacere depinde de fiecare cuptor în parte.

10. Stropiți trandafirii cu sirop. Decorați șarlota cu zahăr pudră.

Echipa noastră vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

1