Șarlotă delicioasă, din aluat cu brânză de vaci!

Vă prezentăm astăzi, drag amator ale bucatelor delicioase, o rețetă minunată de șarlotă de brânză de vaci, cu mere. Prăjitura este într-adevăr foarte gustoasă, fină și apetisantă. Aluatul fin de brânză accentuează favorabil gustul merelor și îl face mai expresiv. După prima mușcătură, această șarlotă vă va cuceri pentru totdeauna, iar cei dragi vor fi surprinși de noul gust al prăjiturii cunoscute. Se prepară prăjitura destul de simplu și rapid. Din cele mai accesibile ingrediente veți obține o adevărată capodoperă culinară, care se topește în gură.

INGREDIENTE  

– 200 g de brânză de vaci

– 3 linguri de zahăr

– 200 g de făină cernută

– 1 linguriță praf de copt

– 3 ouă

– 3 linguri de iaurt natural

– scorțișoară după gust

– 2 mere

– zahăr pudră pentru decor

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor  

MOD DE PREPARARE  

1. Combinați brânza cu iaurtul într-un bol. Frecați ingredientele, până obțineți o masă omogenă.

2. Bateți ouăle cu zahărul într-un bol aparte, folosind mixerul, până obțineți o spumă.

3. Încorporați amestecul de brânză în compoziția de ouă. Mixați ingredientele, apoi adăugați făina și praful de copt. Omogenizați aluatul.

4. Spălați merele, îndepărtați cotorul cu semințe și tăiați-le felii subțiri.

5. Turnați și uniformizați aluatul într-o tavă de copt, unsă cu unt și tapetată cu puțină făină. Aranjați merele pe suprafața aluatului în cercuri concentrice.

6. Dați tava la cuptorul preîncălzit până la temperatura de 180°C, pentru aproximativ 35-40 de minute. Timpul de coacere depinde de fiecare cuptor în parte.

7. Scoateți desertul apetisant din cuptor și transferați-l pe un platou. La dorință, puteți decora prăjitura cu zahăr pudră.

Notă: Folosiți produse lactate cu un procent redus de grăsime și desertul aromat va fi mai puțin caloric, iar pentru o aromă uimitoare, adăugați puțină scorțișoară în aluat.

Echipa Bucătarul.eu vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

1