”Șarlotă” fină cu varză, pe bază de chefir – o gustare deosebit de apetisantă și economică!

”Șarlota” cu mere este o prăjitură foarte populară și mult iubită de toți. Vă îndemnăm să plecați de la rețeta tradițională și să pregătiți o gustare de toamnă deosebit de delicioasă. ”Șarlota” cu varză se prepară uimitor de simplu și rapid, din cele mai accesibile ingrediente. Aluatul pe bază de chefir se obține foarte fin, moale și delicios. Bucurați-i pe cei dragi cu o gustare mai puțin obișnuită, care cu siguranță va fi pe placul tuturor.

INGREDIENTE

-200 g de făină

-150 ml de chefir

-100 ml de maioneză

-3 ouă

-0.5 linguriță bicarbonat de sodiu

-1 varză (500 g)

-1 morcov

-sare

-ulei vegetal

-oțet (sau suc de lămâie)

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

MOD DE PREPARARE

1. Într-un bol, amestecați ouăle cu chefirul, maioneza, sarea, bicarbonatul de sodiu și făina cernută. Obțineți un aluat omogen, asemănător cu cel pentru oladii.

2. Tocați varza. Curățați și dați morcovul prin răzătoare. Prăjiți varza cu morcovul, într-o tigaie cu ulei încins. Potriviți cu sare și stropiți legumele cu puțin oțet (sau suc de lămâie). Amestecați și prăjiți până varza va deveni moale.

3. Tapetați o formă de copt cu hârtie (sau ungeți-o cu ulei și presărați-o cu puțină făină). Turnați o parte din aluat în formă (mau puțin de jumătate din cantitatea de aluat obținută). Uniformizați-l.

4. Aranjați varza într-un strat uniform. Turnați aluatul rămas.

5. Dați forma la cuptorul preîncălzit și coaceți checul timp de aproximativ 40 de minute, până se rumenește. Timpul de coacere depinde de fiecare cuptor în parte. Faceți testul scobitorii.

Echipa Bucătarul.eu vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

1