Șarlota pe bază de chefir – un desert mult mai delicios decât pandișpanul clasic!

Vă prezentăm astăzi, drag amator ale bucatelor delicioase, o rețetă bună de prăjitură cu mere. Este un deliciu extrem de savuros, apetisant și pe gustul tuturor. Din cele mai banale ingrediente veți obține un desert extraordinar de apetisant și aspectuos. Chiar și un novice în arta culinară se va isprăvi minunat. Desertul ispititor la gust va cuceri chiar și cel mai capricios amator de dulciuri. Pregătiți, serviți și uimiți familia dragă cu delicii foarte apetisante care și se prepară foarte simplu și rapid.

INGREDIENTE  

– 1 pahar de chefir

– 2 pahare de făină cernută

– 3 ouă

– 4 mere

– 1 pahar de zahăr

– 1 linguriță bicarbonat de sodiu

– puțin suc de lămâie

– ulei vegetal (pentru a unge forma)

– zahăr pudră pentru decor

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor  

MOD DE PREPARARE  

1. Spălați bine merele și îndepărtați-le cotorul cu semințe. Tăiați 2 mere cuburi, iar celelalte 2 – felii subțiri. Stropiți merele cu puțin suc de lămâie.

2. Pregătiți aluatul: combinați într-un bol ouăle cu zahărul. Bateți ingredientele, folosind mixerul, până obțineți o masă spumantă cu zahărul dizolvat.

3. Apoi adăugați chefirul și bicarbonatul de sodiu. Amestecași ingredientele, folosind telul. Adăugați treptat făina cernută și omogenizați aluatul folosind telul. Amestecați bine ingredientele la fiecare porție adăugată de făină.

4. Tapetați tava de copt cu hârtie și ungeți-o cu puțin ulei vegetal. Turnați și răspândiți 0,5 din cantitatea aluatului în tavă, apoi răspândiți merele tăiate cuburi. Turnați deasupra aluatul rămas și înfundați feliile de mere în aluat.

5. Dați tava la cuptorul preîncălzit până la temperatura de 180°C, pentru aproximativ 40 de minute. Timpul de coacere depinde de fiecare cuptor în parte.

6. Scoateți deliciul din cuptor și la dorință, decorați-l cu zahăr pudră.

7. Serviți prăjitura apetisantă cu cea mai mare plăcere, alături de o cană cu ceai sau cafeluță.

Echipa Bucătarul.eu vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

1