Sarmale aspectuoase în formă de ”melci”, cu umplutură specială!

Cine nu adoră sarmalele? Vă prezentăm astăzi, drag amator ale bucatelor delicioase, să descoperiți o rețetă deosebită de sărmăluțe la cuptor, în formă de ”melcișori”. Sărmăluțele sunt extrem de gustoase, aromate și apetisante. Serviți-le cu smântână sau sosul preferat și bucurați-i pe cei dragi cu un deliciu de zile mari. Cu această rețetă succesul este garantat.

INGREDIENTE 

– 500 g carne tocată de curcan

– 100 g de orez

– 1 căpățână de varză (de 2 kg)

– 1 ceapă

– 1 morcov

– 1 ardei dulce

– 2 căței de usturoi

– 3-4 roșii sau pastă de roșii

– 100 ml de apă

– ulei vegetal

– sare și piper negru măcinat după gust

– verdeață (ceapă, mărar, pătrunjel)

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

MOD DE PREPARARE 

1. Preventiv, tăiați cotorul verzei și dați-o la congelator peste noapte.

2. Scoateți varza din congelator și lăsați-o puțin să se dezghețe. Desprindeți foile de varză.

3. Pregătiți umplutura: spălați bine orezul, apoi opăriți-l. Curățați usturoiul și zdrobiți-l. Spălați bine verdeața și tăiați-o mărunt. Curățați ceapa și tăiați-o cuburi mici.

4. Combinați într-un bol următoarele ingrediente: carnea tocată, orezul, 1/2 din cantitatea de usturoi zdrobit, 1/2 din cantitate de verdeață și 1/2 din cantitate de ceapă. Potriviți cu sare și piper negru măcinat. Amestecați bine ingredientele.

5. Luați o foaie de varză și tăiați-o de-a lungul, în 2 părți egale.

6. Așezați umplutura pe marginea frunzei, de-a lungul. Rulați frunza de varză. Redați-i o formă de melc. Procedați astfel cu celelalte frunze de varză și umplutura rămasă. Veți obține sărmăluțe în formă de ”melcișori”.

7. Așezați ”melcișorii” într-o formă de copt de sticlă.

8. Curățați ardeiul dulce, îndepărtați cotorul cu semințe și tăiați-l felii subțiri.

9. Curățați morcovul și dați-l prin răzătoarea mare.

10. Prăjiți într-o tigaie încinsă cu ulei vegetal ceapa rămasă, apoi adăugați morcovul ras, usturoiul și ardeiul tăiat. Amestecați. Prăjiți până legumele vor fi aproape gata.

11. Spălați roșiile și tăiați-le cuburi mici. Adăugați roșiile în tigaia cu legume. Amestecați și înăbușiți legumele timp de 5 minute.

12. Răspândiți legumele înăbușite peste sarmale. Presărați cu puțină sare și turnați în forma de copt aproximativ 100 ml de apă.

13. Acoperiți forma de copt cu un fragment de folie de aluminiu și dați-o la cuptorul preîncălzit până la temperatura de 190°C, pentru 30-40 de minute (până orezul este gata). Timpul de coacere depinde de fiecare cuptor în parte.

14. Decorați ”melcișorii” delicioși și apetisanți cu verdeața rămasă. Serviți cu smântână.

Echipa Bucătarul.eu vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

1