Sarmale cu ciocănele de pui – un astfel de deliciu cu siguranță nu ați mai gustat!

Vă prezentăm o rețetă ce va cuceri inima tuturor pentru totdeauna – sarmale umplute cu ciocanele de pui și orez. Gustul sarmalelor este fenomenal, acestea fiind perfecte pentru o cină romantică sau masa de sărbătoare. Acestea se prepară într-un mod mai puțin obișnuit. Astfel, veți crea o capodoperă culinară din ciocănele și orez, într-o ”haină de varză”. Sarmalele delicioase vor fi foarte des solicitate de familia dragă.

INGREDIENTE

– 6 frunze de varză

– 6 ciocanele

– 1 ceapă

– 4 căței de usturoi

– 1 morcov

– 1 ardei dulce

– 70 g sos de roșii

– 200 g de smântână

– 60 g de orez

– 1 pahar de apă

– 1 linguriță de zahăr

– sare după gust

– 1 roșie

– 1 lingură de busuioc uscat

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

MOD DE PREPARARE 

1. Spălați și curățați ciocănelele. Potriviți-le cu sare și condimentele preferate. Prăjiți carnea de pui pe o tigaie încinsă cu ulei, pe ambele părți, până se va rumeni.

2. Rupeți 6 frunze de la o varză și fierbeți-le într-o cratiță cu apă până acestea se vor înmuia. Turnați într-o cratiță mică 1 pahar de apă și fierbeți orezul până este gata.

3. Curățați ceapa și morcovul. Tocați ceapa mărunt, iar morcovul dați-l prin răzătoarea mare. Prăjiți legumele pe o tigaie încinsă cu ulei, până acestea se vor rumeni. Amestecați orezul fiert cu legumele prăjite.

4. Luați o frunză de varză, așezați pe aceasta amestecul de orez apoi puneți 1 ciocănel. Iar așezați puțin amestec de orez peste carne. Rulați sarmale în formă de plic. Repetați procesul cu ingredientele rămase. Aranjați sarmalele frumos, într-o tigaie.

5. Spălați ardeiul gras și îndepărtați cotorul cu semințe. Tăiați mărunt cățeii de usturoi. Tocați ardeiul și așezați-l intre sarmale, apoi presărați cu usturoi.

6. Pregătiți sosul: amestecați într-un bol sosul de roșii cu smântâna, 1 pahar de apă, busuiocul uscat, 1 linguriță de zahăr și sare după gust. Turnați sosul în tigaia cu sarmale. Puneți tigaia pe foc și acoperiți-o cu un capac. Înăbușiți timp de 30-40 de minute.

7. Spălați o roșie, îndepărtați cotorul și tăiați-o rondele. Acoperiți sarmalele cu roșii. Înăbușiți mâncarea încă timp de 10 minute. Decorați sarmalele apetisante cu verdeață.

Echipa noastră vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

1