Sarmale delicioase de te lingi pe degete. Cea mai reușită rețetă!

Sarmalele reprezintă o mâncare tradițională prezentă la fiecare masă de sărbătoare. Acestea sunt delicioase, apetisante, cu umplutură savuroasă în interior. Pot fi preparate cu carne, ciuperci sau legume și înfășurate în foi de viță de vie sau frunze de varză.

Astăzi vă dezvăluim rețeta celor mai gustoase sarmale. Sarmalele se prepară foarte simplu, trebuie doar să respectați câțiva pași și veți obține sarmale extraordinare și delicioase de te lingi pe degete.

SFATURI UTILE PENTRU SARMALE PERFECTE

1. Varza. Folosiți o căpățână de varză moale, tăiați cotorul și desfaceți frunzele. Fierbeți frunzele în apă sărată timp de 10 minute. Apoi scoateți-le într-un bol, acoperiți-le cu un capac și lăsați-le să se înăbușe timp de 10 minute. Pentru păstrarea culorii frunzelor, am adăugat în apă o lingură de oțet. Dacă vă este greu să fierbeți corect frunzele de varză, atunci le puteți pune într-o pungă și să le dați la congelator peste noapte. Dacă frunzele de varză au nervuri groase, atunci întindeți-le cu un sucitor, acestea vor deveni netede și se vor rula mai bine.

2.Carnea tocată. Folosiți 2 tipuri de carne: carne de vită (vițel) și de porc, în diferite proporții, în care adăugați ceapă tocată, nimic mai mult.

3. Orezul. Ca să obțineți sarmale ideale, trebuie să folosiți orez cu bob rotund fiert pe jumătate.

4. Sosul. Adăugați în sos legume prăjite: ceapă și morcov. În loc de apă folosiți suc de roșii (mărunțiți roșiile și strecurați sucul) și smântână. Amestecați toate ingredientele.

5. Procesul. Amestecați carnea tocată cu orez în proporție de 2:1 (2 părți de carne tocată și o parte de orez). Adăugați sare, piper și alte condimente după gust. Puneți umplutura la mijlocul frunzelor și rulați-le atent sub formă de rulouri, înfășurați capetele în interior. Această formă este perfectă pentru sarmale.

6. Vasul de gătit. La prepararea mâncării un rol important îl are vasul de gătit și calitatea acestuia. Vasele din oțel inoxidabil sunt sigure, deoarece acest material nu emite substanțe nocive. Capacele fabricate din sticlă termorezistentă de asemenea, au un mare avantaj: acestea permit monitorizarea procesului de preparare al bucatelor.

7. Prepararea. Preparați sarmalele într-o cratiță sau ceaun cu fundul gros. Așezați sarmalele, turnați deasupra sosul de legume și înăbușiți la foc mic timp de o oră. Puneți deasupra o bucățică de unt. Înainte de a pune sarmalele în cratiță, le puteți prăji, astfel vor fi și mai gustoase.

Respectați toți pașii și detaliile și sarmalele vor deveni mâncarea dvs preferată!

Echipa Bucătarul.eu vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

1