Sarmale ”leneșe” – o cină perfectă, gata în mai puțin de 1 oră! O adevărată baghetă magică pentru gospodine!

Vă prezentăm o rețetă de sarmale leneșe deosebit de delicioase. Este un fel de mâncare perfect atât pentru toți amatorii de sarmale clasice, cât și pentru gospodinele începătoare. Sarmalele leneșe se prepară extrem de simplu și rapid, fiind deosebit de delicioase, aromate și suculente. Bucurați-i pe cei dragi cu o cină perfectă.

INGREDIENTE

– 1 kg de varză nouă

– 180 g de orez

– 1 ceapă

– 1 legătură de verdeață

– 3 linguri de smântână

– 500 g carne tocată de porc

– 1 morcov

– 1 ardei gras

– 800 ml suc de roșii

– 3 linguri ulei de floarea soarelui

– sare

– piper negru măcinat

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

MOD DE PREPARARE

1. Spălați orezul. Amestecați-l cu mâinile, pentru a despărți boabele. Fierbeți orezul timp de aproximativ 10 minute, până e aproape gata.

2. Îndepărtați câteva frunze de pe varză. Tocați varza mărunt și aranjați-o într-un bol mai adânc. Presărați-o cu sare și frământați-o puțin cu mâinile. Astfel, varza va deveni mult mai moale.

3. Curățați morcovul și ceapa. Tăiați ceapa cuburi mici, iar morcovul – rondele subțiri.

4. Prăjiți ceapa într-o tigaie cu ulei încins, până va deveni semitransparentă. Adăugați morcovul și amestecați. Acoperiți tigaia cu un capac și gătiți legumele până vor fi gata. Adăugați legumele în vasul cu varză.

5. Spălați ardeiul și îndepărtați cotorul cu semințe. Tăiați-l cuburi. Spălați și tocați verdeața. Adăugați ardeiul și verdeața în bolul cu varză. Amestecați bine.

6. Într-un bol, amestecați carnea tocată cu orezul. Potriviți cu sare și piper negru măcinat.

7. Ungeți o formă de copt (mai adâncă) cu puțin ulei. Turnați în formă a jumătate din amestecul cu legume. Uniformizați-l. Acoperiți legumele cu carne și orez. Apoi, aranjați legumele rămase.

8. Pregătiți sosul: amestecați sucul de roșii cu smântâna, până obțineți o masă omogenă. Turnați sosul obținut în forma de copt și acoperiți-o cu folie de aluminiu.

9. Dați forma la cuptorul preîncălzit până la temperatura de 200°С pentru 40 de minute. Îndepărtați folia de aluminiu și coaceți timp de încă 10 minute.

Echipa noastră vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

1