Cum faci cele mai bune sarmale. Secretul rețetei gustoase este foarte simplu!

“Sarmalele moldovenești în frunze de viță de vie” sunt cele mai gustoase  și aromate sarmale pe care le-ați mai mâncat vreodată. Acestea se prepară din carne de porc, orez, pastă de ardei și de roșii și verdeață. Sarmalele sunt delicioase, foarte frumoase și se topesc în gură. Bucurați-vă familia cu această mâncare tradițională cu gust inconfundabil!

Ingrediente

-50-60 frunze de viță de vie

-500 g de carne de porc cu straturi de slănină (piept de porc sau ceafă)

-2-3 cepe

-2-3 linguri de orez

-3 linguri de ulei

-1 lingură de pastă de ardei grași

-1/2 pahar de borș acru de casă (sau o priză de sare de lămâie)

-1 lingură de piure de roșii

-2-3 roșii

-1 pahar de smântână

-1 lingură de verdeață tocată

-1 frunză de dafin

-supă de carne

-sare și piper negru măcinat după gust

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

Mod de preparare

1. Spălați frunzele tinere de viță de vie și opăriți-le.

2. Preparați umplutura. Tăiați carnea de porc cubulețe.

3. Alegeți orezul, spălați-l și fierbeți-l timp de 3-5 minute într-o cantitate mare de apă, scurgeți-l și lăsați-l să se răcească.

4. Combinați carnea și orezul, adăugați ceapa tăiată și călită, sarea, piperul negru, verdeața tocată, roșiile decojite tăiate cubulețe și un pic de supă pentru ca umplutura să fie suculentă, amestecați.

5. Puneți umplutura pe frunzele de viță de vie și rulați-le sub formă de rulouri (sau sub formă de conuri), puneți sarmalele într-un ceaun sau vas cu fundul gros, turnați supa, puneți pasta de ardei grași și acoperiți cu frunze de viță de vie, acoperiți ceaunul cu capac și înăbușiți până vor fi sarmalele gata pe jumătate.

6. Apoi turnați borșul acru, piureul de roșii dizolvat cu supa de la înăbușirea sarmalelor și gătiți până vor fi sarmalele gata.

7. Serviți sarmalele cu smântână.

Notă: în perioada rece a anului folosiți frunze de viță de vie sărate, care înainte de prepararea sarmalelor trebuie spălate și opărite.

Echipa noastră vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

1