Sărmăluțe deosebite, pregătite într-un mod nou! Veți face la fel!

Sarmalele reprezintă un fel de mâncare tradițional, fără de care nu se trece practic nici o masă de sărbătoare. Pentru a vă simplifica puțin procesul de lucru, vă prezentăm mai jos o metodă mai puțin obișnuită de pregătire a acestui deliciu. Datorită accesibilității ingredientelor și unui mod simplu de rulare a frunzelor de varză, veți petrece mai puțin timp la bucătărie.

INGREDIENTE  

– 160 g de hrișcă

– varză

– 500 g piept de pui

– 1 ceapă

– 1 morcov

– 2 pahare suc de roșii

– piper negru măcinat după gust

– sare după gust

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor  

MOD DE PREPARARE  

1. Pregătiți umplutura: spălați bine hrișca și puneți-o într-o cratiță. Turnați în cratiță apă clocotită. Potriviți hrișca cu sare după gust și puneți cratița pe foc. Aduceți ingredientele până la fierbere și fierbeți timp de 2 minute. Opriți focul. După 4-5 minute scurgeți apa din cratiță.

2. Tocați carnea, folosind blenderul și amestecați-o cu hrișca. Potriviți ingredientele cu sare și piper negru măcinat după gust. Amestecați umplutura.

3. Pregătiți frunzele de varză pentru sărmăluțe. Tăiați cotorul și desfaceți frunzele. Fierbeți frunzele într-o cratiță cu apă ușor sărată, timp de 10 minute. Scoateți frunzele și puneți-le într-un bol sau farfurie.

4. Luați o frunză de varză și puneți pe marginea acesteia puțină umplutură.

5. Rulați varza, apoi formați o sarma în formă de melc. Procedați similar cu frunzele și umplutura rămasă.

6. Așezați la fundul ceaunului niște frunze de varză, apoi puneți sărmăluțele.

7. Curățați ceapa și morcovul. Tăiați ceapa cuburi mici, morcovul dați-l prin răzătoarea mare. Prăjiți ceapa într-o tigaie încinsă cu ulei vegetal, până devine transparentă, apoi adăugați morcovul. Prăjiți legumele timp de 4-5 minute, apoi adăugați sucul de roșii. Înăbușiți legumele timp de 2-4 minute, la foc mic.

8. Turnați sosul pregătit în ceaunul cu sarmale și mai adăugați 1 pahar de apă.

9. Puneți ceaunul pe foc și înăbușiți deliciul apetisant, la foc mic, până este gata. Timpul gătirii depinde de varză – de la 20 minute până la 1 oră. Serviți sărmăluțele cu mare plăcere.

Echipa Bucătarul.eu vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

1