Sărmăluțe leneșe la cuptor – o cină delicioasă pentru cei dragi, pregătită simplu și rapid!

Vă prezentăm astăzi, drag amator ale bucatelor delicioase, o rețetă reușită de sărmăluțe leneșe la cuptor. Veți obține un fel de mâncare foarte gustos, apetisant și sățios. Mâncarea se prepară ușor, chiar fără bătăi de cap. Alegeți sosul după plac din rețeta de mai jos și preparați un fel de mâncare delicios și aromat, perfect pentru cina alături de familia dragă.

INGREDIENTE  

– 700 g de carne tocată

– 1 pahar (200 g) de orez

– 700 g de varză

– 2 ouă

– 1 ceapă

– 1 morcov

– 1 ardei dulce

– 1/2 linguriță de sare

– 2 căței de usturoi

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor  

INGREDIENTE PENTRU SOS NR.1 

– 2 linguri pastă de roșii

– 4 linguri de smântână

– 750 ml de apă fierbinte

– sare după gust

– piper cu lămâie după gust

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor  

INGREDIENTE PENTRU SOSUL NR.2  

– 3 linguri de smântână

– 2 linguri de maioneză

– 750 ml de apă fierbinte

– sare după gust

– piper cu lămâie după gust

– boia roșie după gust

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor  

MOD DE PREPARARE  

1. Curățați 1 ceapă și tăiați-o cuburi mici. Spălați ardeiul dulce, îndepărtați-i cotorul cu semințe și tăiați-l cuburi. Curățați morcovul și dați-l prin răzătoarea mare. Curățați usturoiul și tocați-l mărunt.

2. Prăjiți ceapa, ardeiul și morcovul într-o tigaie încinsă cu ulei vegetal. Apoi adăugați usturoiul tocat. Amestecați legumele.

3. Tăiați varza fideluță. Spălați și opăriți orezul.

4. Combinați într-un bol carnea tocată cu orezul și varza. Amestecați bine ingredientele și potriviți-le cu sare și piper negru măcinat după gust. Spargeți 2 ouă în bolul cu ingrediente și amestecați bine compoziția.

5. Modelați 9 chifteluțe din compoziția obținută. Așezați chiftelele într-o formă de copt dreptunghiulară, termorezistentă. Acoperiți chiftelele cu 1/2 din cantitatea de legume prăjite.

6. Pregătiți sosul nr.1: amestecați într-un bol pasta de roșii cu 4 linguri de smântână, apa fierbinte (750ml), sarea și piperul cu lămâie după gust. Amestecați bine ingredientele. Turnați sosul în forma cu chiftele. Acoperiți forma cu un fragment de folie de aluminiu și dați-o la cuptorul preîncălzit până la temperatura de 200°C, pentru 50-60 de minute. Timpul de coacere depinde de fiecare cuptor în parte.

7. Modelați pârjoale din carnea tocată rămasă și puneți-le într-o formă de copt cu diametrul de 26 cm. Acoperiți pârjoalele cu legumele prăjite rămase.

8. Pregătiți sosul nr.2: amestecați într-un vas 3 linguri de smântână cu 2 linguri de maioneză, sarea, boiaua roșie, piperul cu lămâie și turnați apa fierbinte (750ml). Amestecați bine sosul și turnați-l în forma de copt.

9. Acoperiți forma cu folie de aluminiu și dați-o la cuptorul preîncălzit până la temperatura de 200°C pentru 1 oră. Timpul de coacere depinde de fiecare cuptor în parte.

Echipa Bucătarul.eu vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

1