”Scones” – o gustare apetisantă și crocantă, perfectă pentru micul dejun. Nimeni nu va putea rezista!

Vă prezentăm astăzi, drag amator ale bucatelor delicioase, o rețetă originală de ”scones” – o gustare apetisantă și crocantă, perfectă pentru micul dejun. Deliciul se prepară destul de rapid, din cele mai accesibile ingrediente. Când veți finisa pregătirea, casa va fi plină de o aromă incredibilă de produse de patiserie delicioase, care trezesc pofta de mâncare imediat! Deliciul se va obține cu o crustă aurie și crocantă. Adăugând șunca sau salamul, acesta vă va aminti de pizza.

INGREDIENTE 

– 300 g + 50 g de făină cernută

– 250 g de brânză suluguni

– 100 g de șuncă sau salam

– 240 ml de chefir

– 60 g de unt

– 10 g praf de copt

– 1/4 linguriță de sare

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

MOD DE PREPARARE  

1. Cerneți într-un bol adânc 300 g de făină. Apoi cerneți praful de copt și 1/4 linguriță de sare. Amestecați bine ingredientele uscate, folosind telul.

2. Adăugați în bolul cu ingredientele uscate untul moale (la temperatura camerei). Frecați untul cu ingredientele uscate, până veți obține o masă fărâmicioasă.

3. Dați cașcavalul prin răzătoarea mare. Tăiați șunca cuburi.

4. Uniți aluatul cu cașcavalul ras și șunca tăiată. Amestecați ingredientele.

5. Apoi adăugați chefirul rece și omogenizați compoziția. La această etapă a frământării, ar trebui să obțineți un aluat lipicios.

6. Răsturnați aluatul pe masa înfăinată și presărați-l cu aproximativ 50-70 g de făină cernută. Iar frământați aluatul, până acesta va deveni elastic și nelipicios.

7. Împărțiți aluatul în două părți egale și formați câte o bilă. Presărați fiecare bilă cu făină și aplatizându-le, modelați câte o turtă cu grosimea de aproximativ 1,5-2 cm.

8. Tapetați tava de copt cu hârtie. Așezați turtele pe tavă. Împărțiți fiecare turtă în 8 părți egale, folosind un cuțit special.

9. Ungeți turtele cu chefir, folosind pensula de silicon.

10. Dați tava la cuptorul preîncălzit până la temperatura de 200-220°C, pentru aproximativ 20 de minute, până veți obține o crustă aurie crocantă. Timpul de coacere depinde de fiecare cuptor în parte.

Echipa Bucătarul.eu vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

1