Seara doar tăiați varza bucăți mai mici – ceea ce veți obține a doua zi va transforma o masă simplă într-o adevărată sărbătoare!

Varza proaspătă, precum și cea acră sau marinată, este o sursă foarte bună de vitamine. Dacă organismul are nevoie de un plus de substanțe nutritive, nu vă grăbiți să mergeți la farmacie. Descoperiți cea mai simplă rețetă a unei adevărate bombe de vitamine naturale. Vă prezentăm mai jos rețeta unei salate delicioase cu varză. Obțineți o salată crocantă, aromată, delicioasă și sănătoasă, ce va oferi un plus de vitamine și bună dispoziție tuturor membrilor familiei.

INGREDIENTE

-2-3 kg de varză

-1.5 l de apă

-9 linguri de zahăr

-200 ml de oțet 9% (sau 1 lingură esență de oțet 70%)

-2-3 morcovi

-2 linguri de sare

-5-6 căței de usturoi

-1 linguriță de piper negru măcinat

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

MOD DE PREPARARE 

1. Îndepărtați cotorul de la varză (dacă este prea mare) și tăiați-o în 8-10 părți. Curățați morcovii și dați-i prin răzătoarea mare. Curățați și tocați usturoiul.

2. Într-o cratiță cu apă, dizolvați sarea și zahărul. Adăugați piperul negru măcinat și amestecați. Dacă doriți o salată mai picantă, puteți adăuga câteva boabe de ienibahar, câteva cuișoare și frunză de dafin. Puneți cratița pe foc și aduceți marinada până la fierbere. Luați cratița de pe foc și lăsați puțin să se răcească. Turnați în cratiță oțetul.

3. Într-un vas de mărimea potrivită, amestecați varza tăiată cu morcovul ras și usturoiul tocat. Turnați în vas marinada fierbinte și amestecați de câteva ori. Lăsați varza să se răcească, apoi dați vasul la frigider pentru 24 de ore.

4. Tăiați varza felii mai mici. La dorință, potriviți-o cu ulei vegetal și presărați-o cu mărar sau pătrunjel tocat.

Echipa noastră vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

1