Secretele pe care le ascund bucătarii profesioniști! Acum gătitul este mult mai simplu!

Petru a pregăti un fel de mâncare delicios, într-un timp record nu este nevoie să fii un bucătar cu experiență. Doar câteva trucuri simple, dar extrem de utile deseori ne salvează din timpul petrecut la bucătărie. Vă prezentăm mai jos 10 sfaturi simple dar foarte eficiente, cu ajutorul cărora gătitul devine mult mai simplu și plăcut.

Sfaturi utile: 

1. Dacă doriți să obțineți un fel de mâncare cu aromă de fum, cel mai bine e să-l pregătiți într-un ceaun sau alt vas de fontă.

2. Înainte de a bate ouăle, înfigeți gălbenușurile cu o furculiță. Astfel, acestea se vor amesteca într-un timp mult mai scurt.

3. Cel mai bine e să spargeți oul pe o suprafață plată (nu cu cuțitul). Astfel, fisura va fi mai dreaptă și veți evita fragmentele mici de coajă.

4. Amestecați aluatul pentru biscuiți cu mâinile. Astfel, umiditatea se va răspândi uniform, iar biscuiții vor mai pufoși.

5. Dacă coaceți un pui întreg (sau curcan), neapărat legați cât mai strâns sau chiar coaseți abdomenul acestuia. Veți evita circulația aerului fierbinte în interior și carnea va fi mai suculentă.

6. Când orezul s-a fiert, acoperit cratița cu un capac și lăsați-l la temperatura camerei pentru 10 minute. Astfel, orezul va fi mai delicios.

7. Înainte de a fierbe orezul, spălați-l în apă rece, îndepărtând excesul de amidon.

8. Potriviți mâncarea cu sare și piper negru măcinat spre sfârșitul preparării.

9. Dacă pregătiți o tocană, legați firele de verdeață proaspătă  într-un buchețel mic. Astfel, aroma ierburilor se va răspândi uniform.

10. Dacă ați pregătit pârjoale pentru hamburger, aranjați-le pe suprafața de lucru și apăsați-le puțin. Astfel, veți îndepărta aerul din interiorul acestora.

Echipa Bucătarul.eu vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

1