Secretele prăjirii vinetelor sănătoase fără exces de ulei

Vânăta este o legumă bogată în nutrienți și nu trebuie să lipsească dintr-o alimentație sănătoasă. Acest produs este ideal pentru conservare, coacere și este folosit la prepararea multor bucate delicioase. Vânăta este foarte gustoasă în stare prăjită, dar acest mod de preparare adaugă legumei multe calorii, pe care dorim să le evităm. Echipa Bucătarul.eu vă oferă câteva metode de preparare a vinetelor cu o cantitate mică de ulei. Astfel de bucate conțin puține calorii și vor fi pe gustul fiecăruia.

Secretul nr. 1

Tăiați vinetele rondele, așezați-le într-un bol și puneți-le în cuptorul cu microunde la putere maximă timp de 5-7 minute. În acest timp vinetele vor fi gata pe jumătate, vor deveni moi și vor lăsa suc.

Apoi puteți prăji vinetele într-o tigaie. Vinetele vor absorbi o cantitate minimă de ulei și vor fi gata în câteva minute.

Secretul nr. 2

Tăiați vinetele felii și înmuiați-le în apă rece și un pic sărată timp de 5-10 minute. Apoi scurgeți apa și stoarceți vinetele.

Aceste vinete aproape nu absorb ulei în timpul prăjirii, de aceea nu crește valoarea lor calorică.

Secretul nr. 3

Tăiați vinetele felii, sărați-le și amestecați-le. Lăsați-le să stea timp de 20-30 de minute. Scurgeți sucul format și adăugați 4 linguri de ulei la 1 kg de vinete. Amestecați cu mâinile, distribuind uleiul uniform.

Prăjiți vinetele într-o tigaie uscată.

Secretul nr. 4

Pentru ca vinetele să nu absoarbă mult ulei în timpul prăjirii, trebuie să le dați prin făină, în care ați pus un pic de sare.

Aflând aceste 4 secrete, veți prăjit vinetele corect. Veți obține vinete foarte gustoase și hipocalorice.

Echipa Bucătarul.eu vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

1