Cum se face sfecla marinată pentru iarnă – o gustare care merge excelent cu o friptură de carne!

Sfecla roșie este o legumă savuroasă, care se găsește pe piață mai tot timpul anului. Cu toate astea, o conservă de sfeclă marinată iarna îți face cu ochiul. Sfecla marinată se prepară rapid, nu necesită legume adăugătoare, este delicioasă, crocantă și are o culoare intensă. Dintr-o legumă destul de ieftină veți obține o gustare extraordinară, potrivită pentru bucatele din carne.

INGREDIENTE 

– sfecle roșii

– 0.5 l de apă

– 80-100 ml de oțet de 9 %

– 25 g de zahăr

– 1 linguriță de sare

– 5 boabe de piper

– 5 cuișoare

– 2 frunze de dafin

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

MOD DE PREPARARE

1. Spălați bine sfeclele (cu o perie) în apă rece și tăiați cozile. Alegeți legumele de aceeași mărime, deoarece vor trebuie fierte înainte de conservare.

2. Turnați apă într-o cratiță, aduceți-o la fierbere și puneți legumele astfel încât să fie acoperite complet, fierbeți-le timp de 10-20 de minute după ce vor începe să fiarbă. Tapetați masa de lucru cu folie alimentară, deoarece sfecla va lăsa pete.

3. Dacă coaja de sfeclă se ia ușor, înseamnă că sfecla este gata.

4. Mutați legumele fierte într-un vas adânc cu apă rece – puteți adăuga cuburi de gheață, ca să se răcească mai rapid. Între timp preparați marinada: amestecați toate ingredientele într-o cratiță, aduceți la fierbere și fierbeți marinada timp de câteva minute.

5.Tăiați tulpinile și curățați legumele.

6. Spălați legumele sub un jet de apă rece.

7. Tăiați sfeclele felii, apoi cuburi.

8. Puneți atent sfeclele tăiate cuburi în borcanele sterilizate, ca să nu se lipească.

9. Umpleți borcanele cu marinada fierbinte, lăsând aproximativ 3 cm de loc liber deasupra.

10. Închideți borcanele cu capace și păstrați-le la loc răcoros. După doar câteva săptămâni veți putea gusta sfecla marinată.

Echipa noastră vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

1