Sharlotka cu mere — încă o variantă delicioasă a acestui desert minunat!

Este o prăjitură simplă, preparată pe bază de smântână fermentată. Este aromată, fină, pufoasă și delicioasă. Chiar și bucătarii începători o vor pregăti cu multă ușurință!

INGREDIENTE:

Pentru aluat:

-3 ouă;

-200 g de zahăr;

-200 g de făină;

-300 g de smântână fermentată;

-un praf de sare;

-o linguriță de praf de copt;

-zahăr vanilat — după gust.

Pentru umplutură:

-3 mere;

-150 g de stafide.

MOD DE PREPARARE:

1.Spălați și uscați merele. Curățați-le de cotoare și semințe. Tăiați-le în feliuțe cu grosimea de 2-3 mm.

2.Spălați stafidele și acoperiți-le cu apă clocotită. Lăsați-le să se opărească cât timp pregătiți aluatul.

3.Bateți ouăle cu mixerul, adăugând treptat zahărul tos, zahărul vanilat și praful de sare. Ele trebuie să-și mărească volumul și să devină albicioase.

4.Adăugați smântâna fermentată în compoziția de ouă. Mixați până la omogenizare.

5.Adăugați făina cernută împreună cu praful de copt. Mixați până la omogenizare. Apoi, folosind o spatulă, încorporați eventualele resturi de făină (de pe pereții bolului) în aluat.

6.Transferați stafidele într-o strecurătoare. După aceasta uscați-le cu ajutorul prosoapelor de hârtie și adăugați-le în aluat. Amestecați.

7.Tapetați fundul tăvii (cu diametrul de 22 cm) cu hârtie de copt și ungeți-i pereții cu unt. Transferați aluatul în ea și răspândiți-l uniform.

8.Așezați feliuțele de mere pe suprafața aluatului: în cercuri concentrice, începând de la margine. Ele trebuie să aibă o poziție verticală și să fie ușor înfipte în aluat, cu tăietura în jos.

9.Introduceți tava în cuptorul preîncălzit până la 180°C și coaceți prăjitura pe parcursul a 30-40 minute (orientați-vă după cuptorul dumneavoastră). Verificați dacă este gata prin testul cu scobitoarea.

10.Scoateți prăjitura din cuptor și, dacă doriți, presărați-o cu zahăr pudră. Lăsați-o să se răcească puțin și scoateți-o din tavă, trecând în prealabil cu un cuțit subțire de-a lungul pereților ei.

11.Transferați prăjitura pe un platou, îndepărtând hârtia de copt de pe fundul ei.

12.Porționați-o și serviți-o.

Sharlotka cu mere a ieșit moale, ușor umedă, suculentă și foarte aromată. Pregătiți-o neapărat!

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!

1