Simplu și rapid: chifle cu brânză de vaci pentru micul dejun. Aluatul fără drojdie, e gata în 5 minute!

Vă prezentăm astăzi, drag amator ale bucatelor delicioase, o rețetă minunată de chifle cu brânză de vaci. Această delicatesă apetisantă și aromată se prepară foarte simplu și rapid, din aluat fără drojdie, preparat în doar 5 minute. Veți obține niște chifle fine, moi și delicioase, perfecte pentru micul dejun, alături de o cană cu ceai sau cafeluță.

INGREDIENTE  

– 250 g brânză de vaci

– 2 ouă

– 1 gălbenuș

– 60 g de zahăr

– 250 g de făină cernută

– 2 linguri de ulei vegetal

– 7 g praf de copt

– 1 priză de sare

– zahăr vanilat după gust

– zahăr pudră pentru decor

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor  

MOD DE PREPARARE  

1. Spargeți ouăle într-un bol, adăugați zahărul, zahărul vanilat, 1 priză de sare și bateți-le folosind mixerul.

2. Apoi adăugați brânza de vaci, preventiv frecată cu furculița. Mixați ingredientele. Adăugați uleiul vegetal și iar mixați ingredientele.

3. Combinați într-un bol aparte făina cernută cu praful de copt. Amestecați bine ingredientele uscate, apoi încorporați-le în amestecul cu brânză de vaci. Amestecați la început aluatul, folosind spatula, apoi frământați-l cu mâinile. Ar trebui să obțineți un aluat moale, ușor lipicios.

4. Răsturnați aluatul pe masa înfăinată. Redați-i aluatului o formă cilindrică și împărțiți-l în 12 părți egale. Modelați biluțe din aluatul împărțit.

5. Aranjați biluțele de aluat pe tava de copt, tapetată cu hârtie și aplatizați-le ușor. Bateți gălbenușul într-un vas și ungeți chiflele cu acesta.

6. Dați tava la cuptorul preîncălzit până la temperatura de 180°C, pentru aproximativ 20-25 de minute. Timpul de coacere depinde de fiecare cuptor în parte.

7. Scoateți deliciul aromat din cuptor, puneți-l pe un platou și decorați-l cu zahăr pudră. Serviți chiflele apetisante cu cea mai mare plăcere, alături de o cană cu cea sau cafeluță.

Echipa Bucătarul.eu vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

1