Slănină de casă cu usturoi și ardei – un mod inedit de preparare! Abia aștept să gust din acest deliciu!

Atât în bucătăria tradițională ucraineană, cât și în cea română, poloneză sau bielorusă, există o mulțime de rețete de sărare a slăninii. Deseori, acestea diferă în funcție de zona geografică sau preferințele individuale. Sărarea uscată este probabil cel mai simplu mod de a pregăti slănina în condiții casnice. Aceasta se obține delicioasă, aromată și cu aspect îngrijit, ce poate fi păstrată timp îndelungat la congelator.

Ingrediente

– 1 kg de slănină proaspătă

– 6-7 căței de usturoi

– boia de ardei dulce

– condimente pentru slănină

– 2 prize de ardei iute măcinat

– 1 kg de sare (asigurați-vă cu încă 1 kg de rezervă)

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

Mod de preparare

1. Pregătiți ingredientele necesare. Alegeți o bucată de slănină de 4-6 cm în înălțime, de o culoarea alb-roz în interior. Evitați slănina cu miros înțepător și de culoare galbenă.

2. Tăiați slănina în jumătate. Astfel aceasta se va săra mai uniform. Frecați slănina cu boia de ardei.

3. Presărați slănina cu ardei iuite și condimentele preferate. Aranjați pe aceasta usturoiul tăiat felii subțiri.

4. Turnați sarea într-un bol mai adânc. Sarea trebuie să acopere complet fundul bolului. Aranjați în bol slănina, cu pielea orientată în jos.

5. Acoperiți slănina cu un strat de tifon.

6. Turnați în bol sare, astfel încât aceasta să acopere complet bucățile de slănină. Nu vă fie frică să folosiți sare din abundență, slănina își va lua sare exact cât are nevoie.

7. Lăsați bolul cu slănina la temperatura camerei pentru o jumătate de zi. Dați slănina la frigider pentru 3-4 zile. Apoi, puneți fiecare bucată de slănină într-o pungă uscată și dați-o la congelator peste noapte.

8. Serviți slănina cu ceapă, pâine neagră și măr. Dacă doriți să o păstrați pentru un timp mai îndelungat, dați slănina la congelator. Dacă ați pregătit-o pentru consum curent, păstrați-o la frigider.

Echipa noastră vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

1